Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2024. Április 20. 13:00, szombat | Helyi
Forrás: 4runhappy

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Sárkány Maraton a Szigetközi Állatvédő Liga támogatására

Időpontváltozás! Részletek a cikk végén!

AHanságlenyűgöző tájain,Bősárkányidilli szomszédságában rendezik meg immár negyedik alkalommal aSárkány Maratont. A sporverseny célja nem csupán a mozgás és egészséges életmód népszerűsítése, hanem aSzigetközi Állatvédő Ligatámogatása is.

A Sárkány Maraton részletei

Időpontváltosás, részletek a cikk végén!

Helyszín és versenyközpont: Bősárkány, Kossuth utcai piactér

Távok:
2 km gyermekfutás
5 km futás, és gyermek kerékpárfutam
10 km- futás és kerékpározás
15 km- „Kincskereső” helyismereti kerékpáros túra a család minden tagjának.
15 km- nordic walking
21 km- futás és kerékpározás
A rövidebb távok aszfalton, míg egyes hosszabb távok nagyrészt mezőgazdasági és erdei utakon haladnak.

A Szigetközi Állatvédő Ligáról
A Szigetközi Állatvédő Liga alapítvány célja az ismeretterjesztés, a prevenció, az állatmenhelyek fenntartásának és fejlesztésének segítése, az állatvédelem és a felelős állattartás népszerűsítése. A Szigetközi Állatvédők segítséget kívánnak nyújtani a fiatalok állatvédelemmel összefüggő oktatásának és ismeretterjesztő programjainak a támogatásához, továbbá a szükséges élelem és adományok juttatásával a rászoruló állattartók számára a meglévő állataik fenntartásához, ellátásához is. A Sárkány Maraton időpontjára szervezett adománygyűjtés célja, hogy támogassák munkájukat, és hozzájáruljanak a bajba jutott állatok megsegítéséhez. Nem csak pénzbeli adományokat fognak gyűjteni, hanem kutya- és macskaeledelt és kiegészítőket a rászoruló kisállatok részére.

Hogyan lehet támogatni?
Már a Sárkány Maratont megelőzően, a közösségi médián keresztül kérik az érdeklődőket, hogy ha tehetik, pénzbeli adományaikat az alapítvány bankszámlájára (MBH Bank, 10300002-13526345-00014901) utalják el, illetve a helyszínen is kihelyeznek pénzbeli adomány gyűjtésére szolgáló eszközt. Aki pedig állateledelt tud hozni akár versenyzőként, akár szurkolóként, a Liga munkatársai részére közvetlenül is átadhatja majd adományát a Sárkány Maraton versenyközpontjában.

A Sárkány Maraton hangulata
Ez a verseny nem csupán a futásról szól: a szervezők várják a kerékpárosokat és a túrázó, nordic walking-ozó résztvevőket is. A résztvevők a Hanság lenyűgöző táján, a friss levegőn, a természetben teljesítik a távokat. A közösség ereje, a támogató szurkolás, és a jó ügy érdekében tett lépések mindannyiunkat összekapcsolnak.

Nevezés és további információk

Frissítés!

Kedves Versenyzők, Érdeklődők!
Minden jó szándékunk és erőfeszítésünk ellenére közbejött egy előre nem tervezett körülmény, amely miatt a IV. Sárkány Maraton a Hanságban időpontját módosítanunk kellett 2024. szeptember 28-ára.
Minden egyéb változatlan marad, tehát a helyszín ugyanúgy Bősárkány. A távok, a rajtidőpontok stb. sem változnak: lesz 5-10-21 km futás, külön rajtoló és külön díjazott 5-10-21 km kutyásfutás , 15km nordicwalking és túra, 10-21km kerékpározás, gyerekfutamok és családi bringás kincskeresés is. A rendezvény során ugyanúgy a Szigetközi Állatvédő Liga javára fogunk gyűjteni, mint ahogy az az eredeti terv szerint is történt volna.
Kérjük a már nevezetteket, hogy nézzenek rá e-mail fiókjukra, mert mindenkinek küldtünk értesítést - ha valakinek nem jó az új időpont, lehetősége van akár visszatérítést is kérni vagy adományként az Állatvédő Liga részére felajánlani.
Mindenkitől elnézést kérünk, ha kellemetlenséget okoztunk. Sajnos mi sem így terveztünk, de van, hogy az élet közbeszól..

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 03. 09:00, péntek | Helyi

Több vonalon is vonatpótló buszok járnak hétfőtől

Indulás előtt tájékozódjon!

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból