Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 30. 10:00, péntek | Helyi
Forrás: Kapuvár Castrum SC

Sikeresen szerepeltek a megyénk karatésai az Európa bajnokságon

Sikeresen szerepeltek a megyénk karatésai az Európa bajnokságon

A csornai és kapuvári éremszerzőknek külön gratulálunk.

25 ország 450 versenyzője küzdött két napon keresztül a budapesti Jégpalotában, a Shinkyokushin karate U16 és U21 Európa-bajnoki címekért.

A versenyen a magyar csapat 7 arany-, 8 ezüst- és 11 bronzérmet szerzett. Megyénkből a Csornai SE versenyzője Kovács Ádám (alsó kép)az U21-es férfi 80 kg-os kategóriában bronzérmet ért el. (edzője: Horváth Tibor)

Az U16-os korcsoportban Jerkó Dominik és Szalai Sámuel arany-, Kozma Levente bronzérmet harcolt ki. (edző: Németh Gábor)

U21-es férfi KATA-ban a soproni Kamikaze versenyzője Kránitz Mátyás ezüstérmet szerzett, küzdelemben Görög Bettina bronzérmes, míg az U16-os Ifjúsági korcsoportban a szintén kamikazés Makk Sára aranyérmes lett. (edző: Polacsek Zoltán).

A Széchenyi Egyetem 19 éves hallgatója a kapuvári Pantelics Bence a férfi -70 kg-os kategóriában 4 kemény küzdelmet követően szerzett újabb érmet a kontinens viadalon.Először KATA (formagyakorlat) versenyszámban lépett tatamira. Itt 3:2-es pontozásban ukrán ellenfelét juttatták tovább a bírók. Bencét ez nem törte le, inkább még jobban feltüzelte bizonyítási szándékát. Így az U21-es -70kg-os férfi kategóriában 16-os tábláról indulva, először a spanyol Mario Mahiquest búcsúztatta, majd kemény, testre irányuló technikái a litván Andrius Dubickasnál KO-t értek. Az elődöntőben az azeri Etibar Sayadovval már 3x2 percet kellett küzdenie, holott már az első küzdőidőtől ő uralta a harcot, a bírók csak az utolsó hosszabbítás végén döntöttek javára.

A döntőre már a központi kiemelt tatamin került sor. Bencének ekkora már minden végtagja sérült volt, és még a lélegzetvétel is fájdalommal járt. Ennek ellenére meg sem fordult a fejében, hogy feladja a küzdelmet. Az ukrán Severin Palii ellen igyekezett győzelmet elérni, aki a könnyebb ágról jóval pihentebben érkezett. Bence a fájdalmakkal nem törődve hevesen kezdett, de az első egy percet követően már ellenfele dominált. Végül bírói döntéssel, az ukrán karatékáé lett a bajnoki cím, melyhez a kapuvári fiú sportszerűen gratulált.

- Egy remek felkészülés után, kirobbanó formában érkeztem a versenyre. A tavalyi U21-es bronzérmemet akartam fényesebbre váltani. Célom a döntőbe kerülés volt, és ott meg majd úgyis eldől minden. Sajnos Sayadov elleni küzdelmem során "szétment" kezem, lábam, és már mindenem fájt. Már a döntő előtt tudtam, hogy az ukránnal szemben csak egészségesen van esélyem, de igyekeztem mindent megtenni. Igaziból a szívem vitt előre. Büszke vagyok az ezüstérmemre, és köszönöm édesapámnak Pantelics Péternek, aki az edzőm is, és társaimnak, támogatóinknak, hogy segítették utamat a dobogóig! -nyilatkozta a fekete öves Pantelics Bence.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.