Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Január 28. 11:08, csütörtök | Helyi
Forrás: saját forrás

Támogassa Ön is a fizetésemelést!

Támogassa Ön is a fizetésemelést!

Aláírásgyűjtés a fizetésemelésért.

- A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből meg lehetne élni. Ma Magyarországon túl sokat dolgoznak, túl kevés pénzért. - mondta el mai sajtótájékoztatóján Papp József, az MSZP Rábaközi Szervezetének elnöke Csornán. Az inkompetens vezetők, a túlzott adminisztráció, a bizalmatlanság és a korrupció miatt egyre nehezebb Magyarországért dolgozni. A dolgozókat nem tisztelik eléggé, pedig megérdemelnék.

- Tudjuk, hogy a magyarok keveset keresnek, tudjuk, hogy egyre nagyobb a szegénység és a dolgozói szegénység mértéke és mélysége is.- folytatta. Személyesen is megtapasztaltuk ezt karácsony előtt, amikor elvittük a rászorulóknak az általunk gyűjtött adományokat. Magyarország a teljesítőképessége határán áll: a kormány feladata volna az állam működtetése, de a pénz nem oda megy, ahol szükség van rá. A közalkalmazottak és állami alkalmazottak azok, akiknek köszönhetően működik az ország, akik nélkül nincs iskola, bölcsőde, kórház, szociális otthon, kórház, önkormányzat, rendőrség, honvédelem, egyszóval, nélkülük megáll az élet. Ők nap mint nap a mi jobb életünk érdekében tevékenykednek, mégsem becsüli őket a kormány.

Elmondta, hogy a közalkalmazottak körében az átlag nettó fizetés alig haladja meg 140 ezer forintot. A legsúlyosabb válságban a szociális ellátás és az egészségügyi ágazat van: átlagosan 100-140 ezer forintot kapnak az életünket mentő emberek. Az egészségügyi és szociális ágazat dolgozói sok esetben ugyanolyan körülmények között élnek, mint akiken segítenek. Vannak, akik azt állítják, nincs pénz a közszféra fizetésemelésére. Ez nem igaz! A kormány korrupcióra, úri hóbortokra, a gazdagok támogatására költi a magyarok pénzét.

- Az MSZP azonnali fizetésemelést követel! Egyetlen közalkalmazott se kapjon havi netto 150.000 forintnál kevesebb fizetést. Ennek érdekében folytatjuk aláírásgyűjtő akciónkat a Rábaközben is. Párttagjaink, aktivistáink gyűjtik az aláírásokat, de az interneten is csatlakozhatnak a fizetesemelest.mszp.hu oldalon. Támogassa Ön is a fizetésemelést!- zárta sajtótájékoztatóját Papp József.

Címkék: fizetésemelés, mszp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás