Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Július 19. 12:57, csütörtök | Bulvár
Forrás: storyonline.hu

Távozott a Szárnyas fejvadász sztárja

Távozott a Szárnyas fejvadász sztárja

Alig néhány hónap alatt elvitte a gyomorrák a kiváló karakterszínészt, Morgan Paull-t.

Kedden teljesen váratlanul meghalt otthonában a sci-fi történelem egyik legemlékezetesebb szereplője, Morgan Paull. A színésszel gyomorrák végzett. A gyilkos kórt valamikor a nyár elején diagnosztizálták nála, és bár betegsége előre haladott stádiumban volt, nem lehetett számítani az ennyire korai halálára.

Paull - mint oly sokan mások - a színpadon kezdte karrierjét. Itt figyelt fel rá Franklin Schaffner rendező, és azonnal szerepet ajánlott neki a később hét Oscart bezsebelő A tábornokban. Ezután a szintén akadémiai kitüntetésben részesülő Norma Rae-ben, vagy a horror-fanok körében közkedvelt A rajzásban is láthattuk.
Ám amiért a legtöbben megszerették és megjegyezték a nevét, az a Szárnyas fejvadász volt. A neo noir sci-fiben ő alakította Holdent, akit rögtön az első jelenetben megöl egy replikáns. Viszont azalatt a pár perc alatt is sikerült legendává válnia máig sokat idézgetett mondataival. Sőt nemcsak mint színész volt fontos tényezője a kult-klasszikusnak. Ridley Scott rendező vele állította párba az összes színésznőt, akik szerepre pályáztak a castingokon. Állítják, nagyban az ő véleményén múlott, hogy kik kerültek fel végül a stáblistára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Bulvár

Kövér László az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta

Khálid bin Hilál Al-Máváli sejket, az Ománi Szultánság Súra Tanácsának elnökét fogadta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országházban - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:40, kedd | Bulvár

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.