Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 22. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Tíz baleset egy nap alatt

Tíz baleset egy nap alatt

1 halállal végződő, 3 személyi sérüléssel járó és 6 anyagi káros közlekedési baleset helyszínén intézkedtek kedden a rendőrök a megye útjain.

A balesetek bekövetkezésének legfőbb oka az elsőbbségi szabályok megszegése, illetve a nem megfelelő követési távolság megválasztása volt.

Az M1-es autópályán 2023. június 20-án 11 óra 20 perc körüli időben történt balesetben egy 48 éves román férfi vesztette életét egy úgynevezett ráfutásos balesetben.

Fertőboz Fő utcáján 12 óra körül történt közlekedési balesetben egy 89 éves osztrák állampolgár személygépkocsijával egy 79 éves, az úton áthaladni szándékozó, gyalogosan közlekedő nőt gázolt el. A fertőbozi asszonyt a mentők súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Egy 52 éves kerékpárost ütött el személygépkocsival egy 66 éves ceglédi férfi 15 óra 40 perc körül Győrben a Szent István úton, amikor a gépjárművel a jelzőlámpa tilos jelzését figyelmen kívül hagyva hajtott be egy kereszteződésbe. Az eset során a biciklis nő megsérült.

Szintén súlyos sérülésekkel vittek kórházba a mentőszolgálat munkatársai egy asszonyt a 18 óra 40 perckor történt balesetet követően. Az eset során egy 28 éves helyi sofőr Győrben, a Szabolcska utcában közlekedve személygépkocsijával egy kereszteződéshez érve az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla ellenére nem adta meg a 80 éves nő által vezetett autó részére az elsőbbséget és nekiütközött.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

Elsőbbségi jog – valamint a kanyarodási szabályok – megsértése:

A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik: “Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására. Azt a gyalogost, akinek elsőbbsége van, az elsőbbségre kötelezett nem akadályozhatja és nem zavarhatja áthaladásában”.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak! Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra! Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek!

Követési távolság helyes megválasztása:

A KRESZ egyértelműen megfogalmazza a követési távolságot: „Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni.”

…hogy mindenki hazaérjen!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás

2024. Április 27. 19:00, szombat | Helyi

Magyarországon hetente egy nő hal meg kapcsolati erőszak miatt

Rengeteg téves sztereotípia kapcsolódik a családon belüli erőszakhoz.

2024. Április 27. 16:00, szombat | Helyi

Közzétették a csornai termálfürdő árlistáját

A termálfürdő június elsején nyit.