Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. December 03. 07:09, kedd | Belföld
Forrás: mti

Tizenöt témában bocsát ki emlékérmét jövőre az MNB

Tizenöt témában bocsát ki emlékérmét jövőre az MNB

Tizenöt témában, négy korábbi sorozatot folytatva 29 emlékérme kibocsátását tervezi jövőre a Magyar Nemzeti Bank (MNB) - közölte az MNB kommunikációs osztálya hétfőn az MTI-vel.

Az összegzés szerint két arany, tizenkét ezüst és két önálló színesfém emlékérme, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai szerepelnek az MNB jövő évi programjában, amely összetételében és kivitelezésében is sokszínűnek ígérkezik.

Mint írják, folytatódnak olyan, a korábbi években megkezdett és a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatok, mint a középkori magyar aranyforintokat, a magyarországi nemzeti parkokat, a nemzeti emlékhelyeket, illetve a magyar pásztor- és vadászkutyákat bemutató sorozatok. Emellett jeles történelmi, tudomány-, sport- és művészettörténeti évfordulók, nemzetközi események, kiemelkedő sportesemények egyaránt megjelennek az érméken.

Minden nemesfém emlékérmének megjelenik az alacsonyabb névértékű színesfém változata is. Ez a kivitel nem csupán a választékot bővíti, hanem kedvező ára miatt elősegíti az emlékérmék népszerűsítő, tájékoztató szerepének még hatékonyabb érvényesülését.

A grafikai tervek publikálásával egy időben az emlékérméket gyártó és forgalmazó Magyar Pénzverő Zrt. előjegyzési lehetőséget indít a 2020-as program részeként megjelenő emlékérmékre. Részletek a https://www.penzvero.hu/ honlapon érhetők el - olvasható a tájékoztatóban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk