Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 13. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Több lakóházban is fellobbant a tűz a múlt héten

Több lakóházban is fellobbant a tűz a múlt héten

A 6. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten hatvanhat eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tíz ember sérült meg.

Utoléréses balesetet szenvedett három személyautó és egy kisteherautó hétfő délután Győrnél, az 1-es főút 116-os és 117-es kilométere között. A győri hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsikat. A négy járműben összesen öten utaztak, közülük három embert könnyű sérüléseik miatt a mentők kórházba szállítottak.

Felügyelet melletti égetésből terjedt tovább a tűz kedd délben a győri Pengős úton. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a mintegy hatszáz négyzetméteren elharapódzó, lakóházakat veszélyeztető lángokat. A tűzben nem sérült meg senki. A tűzoltók helyszíni bírsággal sújtották az égetést végző embert.

Családi ház harminc négyzetméteres kazánházában keletkezett tűz szerda délelőtt Mezőörsön, a Fő utcában. A kazánból kipattanó szikra meggyújtotta a mellette tárolt fél méteres fadarabot és éghető anyagokat, mintegy négy négyzetméteren. A győri, a pannonhalmi és a kisbéri hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat majd átvizsgálták és kiszellőztették az épületet. A tulajdonost könnyű sérülésekkel és füstmérgezés gyanújával kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Árokba hajtott, majd felborult egy személyautó csütörtökön kora este Győrben, a Hűtőház utcában. Az autó sofőrje beszorult, ezért őt a győri hivatásos tűzoltók az ajtón keresztül kiemelték és átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik könnyű sérülésekkel kórházba szállították. A tűzoltó egység ezután áramtalanította a járművet.

Családi házzal egybeépített melléképület égett péntek este Pázmándfalun, a Rákóczi telepen. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók előbb sikeresen körülhatárolták, majd eloltották a tüzet, így az nem terjedt át a családi házra. Az eset során nem sérült meg senki.

Meggyulladt az ágy sarka egy társasházi lakás nappalijában szombat délelőtt Győrben, a Tihanyi Árpád úton. Mire a város hivatásos tűzoltói kiérkeztek a tulajdonos eloltotta a tüzet. Az egységek átszellőzették a lakást, amely megtelt füsttel és átvizsgálták a tűz helyének környezetét további izzó részeket keresve. Az eset során nem sérült meg senki.

Teljes terjedelmében égett egy ikerház tetőszerkezete vasárnap délelőtt Győrben, a Sövényes utcában. A győri és a pannonhalmi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával előbb körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. Az épületet hét lakó elhagyta, közülük egy embert enyhe füstmérgezéssel kórházba vittek a mentőszolgálat munkatársai. A lakások lakhatatlanná váltak, ezért hat ember másik ingatlanba költözött.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.