Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 02. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Űrből látható kültéri hirdetést készítenek

Űrből látható kültéri hirdetést készítenek

Egy dél-afrikai reklámügynökség nem kisebb projektbe kezd, mint egy a világűrből is látható öko-zászló elkészítésébe. A FCB kezdeményezése nemcsak gigantikus méretét tekintve egyedi, hanem azzal is, hogy a tervek szerint minden egyes alkotóeleme természetes.

A 66 focipályát kitevő öko-megjelenéshez olyan növényeket telepítenek, amelyek a dél-afrikai köztársaság zászlajának színeit adják ki. A természetbarát felhívás mellé közel négyezer család energia ellátását biztosító napelemet is felszerelnek.

A hatalmas kreáció a nemzeti értékekre és a természetvédelemre próbálja felhívni a figyelmet, ezért is egy olyan régióban történik a kialakítása, amely különösképp szennyezett. Mindemellett a munkanélküliségi ráta is magas, így a projekt a helyiek munkához jutását is segíti - olvasható az Adweek írásában.

A projekt anyagi megvalósításához három oldalról is érkezik segítség. Egyrészt az emberek adakozására épít, másrészt állami támogatásra. Ezenfelül olyan nagy név is beszállt a kezdeményezés támogatásába, mint a Google.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal