Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Április 12. 19:24, péntek | Kék hírek
Forrás: pestisracok.hu | Videó: Veszprém MRFK

Veszprém | Bérgyilkost fogadott az ismert ügyvéd? (Videó)

Veszprém | Bérgyilkost fogadott az ismert ügyvéd? (Videó)

Kommandós akcióban fogott el kedden a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy gyilkosságra készülő csoportot a Veszprém megyei Balatonfűzfőn – értesült a PestiSrácok.hu. A bérgyilkosság felbujtója egy ismert helyi ügyvéd, Hudvágner Tamás, aki két társával őrizetbe került. A gyanú szerint a vállalkozónak egy kétmilliárd forintos ingatlanüzlet miatt kellett volna meghalnia. Az egyik érintett azonban feldobta a bandát.

Tóth Gábor Vince

Bérgyilkosságra adott megbízást a gyanú szerint Hudvágner Tamás ügyvéd, akit két társával együtt a TEK kommandósai fogtak el kedden Balatonfűzfőn. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken tart sajtótájékoztatót az ügyről. A PestiSrácok.hu érdeklődésére egyelőre csak annyit közöltek, hogy egy előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetni kívánt emberöléshez készülő csoportot fogtak el a nagyszabású akcióban. A helyszínen az aprólékosan megtervezett, horrorisztikus gyilkossághoz előkészített eszközöket is megtalálták, igaz, a TEK az utolsó pillanatban csapott le, így a tettenérés megtörtént, az áldozatok viszont sértetlenül megúszták. Az ismert ügyvéd ugyan menekülőre fogta, de a ház előtt a kommandósok leteperték. Az elfogásról készült videófelvételt a rendőrség ma tette közzé a honlapján.

A bérgyilkos a házban tartózkodott

A PestiSrácok.hu információi szerint egy két milliárdot érő ingatlanügylet miatt kellett volna meghalnia a vállalkozónak. Ennyit kaszált volna Hudvágner Tamás veszprémi ügyvéd, aki mellesleg egy cikluson keresztül a veszprémi képviselő testület fideszes tagja is volt. Úgy tudjuk, az áldozat az ügyvéd ügyfele volt, és a milliárdos ingatlan üzletben már minden papírt előkészítettek. Hudvágner Tamás azzal csalta a fűzfői házhoz a vállalkozót, hogy néhány részletről még egyeztessenek és írjanak alá papírokat. Ugyanerre az időpontra hívták a Balaton-parti villához a felbérelt gyilkost is. A terv az volt, hogy kámforos vattával előbb elkábítja áldozatait, majd egy metszéssel átvágja a torkukat. A holttestek eltüntetésével a villa tulajdonosát, M. P.-t bízták meg. Mivel a férfi járatos az egészségügyben, az ő feladata lett volna a testek feldarabolása és eltüntetése. A férfi egyik helyi ismerősétől megtudtuk, M. P.-nek köszönhető, hogy meghiúsult a nem mindennapi leszámolás. Bár a férfit Hudvágner Tamás életveszélyesen megfenyegette, ő nem engedett félelmének, sem a felkínált százmillióknak. Így a fűzfői házat, ahol a szomszédok szerint hónapok óta nagy volt a jövés-menés, már hetek óta figyelte a rendőrség és a terrorelhárítás. Kivárták azt a percet, amikor már nem csak tervezgetés, hanem tettenérés forog fenn. Ugyanis hétfőn, az akció perceiben már a bérgyilkos is a házban tartózkodott.

A darabolás helyett megakadályozta a gyilkosságokat

„M. P. nemrég kezdett új életet, amit komolyan is gondolt, nem akart bajba kerülni, és azt meg pláne nem, hogy vér tapadjon a kezéhez. Ezért szólt egy rendőr ismerésének” – mesélte a PestiSrácok.hu-nak a neve elhallgatását kérő ismerős. Úgy tudjuk, M. P. korábban kisebb vagyon elleni bűncselekményeket követett el, de jó útra tért. Akik ismerik, azt mondják el is akart költözni, minél messzebb, hogy megszabaduljon a múltjától. Talán ezért is segített most a rendőröknek és akadályozta meg a kegyetlen vérengzést. Lapunk a helyszínen az egyik utcabelitől megtudta, fura alakok fordultak meg az amúgy lakatlannak tűnő háznál. Drága autókkal, öltönyös, nyakkendős, szemlátomást jómódú emberek.

Az önkormányzatból az ügyvédi irodába onnan az ingatlan bizniszbe

Hudvágner Tamás fiatal, agilis, több diplomás ügyvéd nem csak a gazdasági életben, hanem korábban a politikában is érvényesülni próbált: 1998-ban lépett be a Magyar Demokrata Fórumba, melynek 2002 és 2004 között városi elnökségi tagja volt. 2005 márciusában lépett be a Fideszbe. 2004-től a Veszprém Megyei Jogú Város Közbeszerzési Döntőbizottságának szakértője, az önkormányzat, a kistérségi társulás, illetve a város több civil szervezetésnek jogi szakértője volt. Egy cikluson át 2004 és 2006 között a képviselőtestület Fideszes tagja, illetve a Sportbizottság elnöke.

Saját ügyvédi irodáját 2005-ben nyitotta meg. Ugyan ebben egy benzinkutat és hozzá tartozó shopot épített. Hudvágner neve ismerősen cseng a helyi ingatlanüzletben is. Lakótömböt építtetett majd értékesített, később a Dózsa téren bevásárlóközpontot húztak fel érdekeltségi körei. Dubaji kapcsolatai révén élményfürdőt és luxus szállodát tervezett a városba. A dubaji befektetők több alkalommal meg is jelentek Veszprémben terepszemlét tartani, és a város vezetésével és az akkori polgármesterrel, Debreczenyi Jánossal tárgyalni. A befektetés végül meghiúsult, nem épült dubaji csodapalota Veszprémben – holott Hudvágner Tamás a hazai sajtóban ezt jó előre beharangozta. Az ügyvéd cége később parkolóházat is épített volna Veszprémben – ez idáig ez sem valósult meg.

Kell-e olcsó lakás?

Veszprémben már évekkel ezelőtt az is felröppent, hogy Hudvágner Tamástól nagyon olcsón lehet lakásokhoz jutni, sőt előre le lehet adni a rendelést, milyen lakásra lenne szükség. Sokan egyenesen a helyi lakásmaffiával hozzák összefüggésbe a neves ügyvédet. A PestiSrácok.hu-nak a férfi köreit jól ismerő, neve elhallgatását késő fiatalember azt mondta, Hudvágner Tamás és üzletfelei, a J. testvérek egyszerre 20-30 lakást is árultak egy időben. Ezek általában idős emberek lakásai voltak, akikről „gondoskodtak”, cserébe azok lemondtak lakásuk, házuk tulajdonjogáról. Informátorunk azt is mondta, ezek az idős, lerobbant emberek nem sokkal később idősek otthonába kerültek, ott pedig sokan örökös nélkül elhunytak. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy Hudvágnert ezen ingatlanügyek miatt is előveszik-e, most gyilkosság előkészítéséért és felbujtásért kell felelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön