Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Június 29. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Castrum SC

Vitnyédről utazik a világbajnokságra

Vitnyédről utazik a világbajnokságra

Útban Kazahsztán felé a Castrum karatézója

A vitnyédi Németh Veronika a Castrum SC könnyűsúlyú karate bajnoka a hétvégén a 6. Shinkyokushin Súlycsoportos Világbajnokságra, Kazahsztánba utazik mesterével Sensei Pantelics Péterrel. Veronika Európa válogatottként képviseli hazánkat, és világ legjobb 15 könnyűsúlyú kyokushin harcosnőjével méri össze erejét, talán a világbajnokság egyik legfiatalabb versenyzőjeként.

Óvodás kora óta foglalkozik a Kyokushin karatéval. A versenyeken nem csak a bajnoki címeket gyűjti be, sokszor a különdíjakat is elhozza.
“Legtechnikásabb”, vagy “Legharcosabb versenyzőnek járó különdíjból is szépszámmal akad már a polcán. 2016-ban, a Kyokushin Világranglista 8. helyére robbant be a női könnyűsúlyban.

Mindössze 55 kg, és senki sem feltételezné róla, hogy mennyire “veszélyes” tud lenni. Sportteljesítménye mellett tanulmányi eredményeivel sem kell szégyenkeznie. Kiváló eredménnyel végzett a kapuvári gimnáziumban, és jelesre érettségizett. Jelenleg a Testnevelési Egyetemen folytatja tanulmányait, hogy a jövőben is a sporttal foglalkozhasson. 2015-ben és 2016-ban, eredményeiért a Magyar Karate Szövetségben kitüntették, és szülőfalujában Vitnyéden, a “Falu arcának” választották.

A tatamin elért eredményeinek köszönhetően 41 aranyérmet, 13 ezüstérmet és 9 bronzérmet szerzett eddig. A 6 Európa bajnoki érme mellett (3 arany-, 1 ezüst és 2 bronzérem) az Európa Bajnokságokról kétszer elhozta a “Legtechnikásabb”- , míg egyszer a “Legharcosabb" női versenyzőnek járó különdíjat. A Magyar Válogatott tagja, aki 2016 nyarán megszerezte a fekete övet és az első dan fokozatot. Majd elérte a dániai Roskilde-ben a Shinkyokusin Európa Bajnokságon a 6. Shinkyokushin Súlycsoportos Világbajnokságon való indulás jogát úgy, hogy a litván fotómodell Rita Pivoriunaite-t KO-zta az elődöntő során.

Egyetemi vizsgáin túljutva keményen készültek edzőjével Sensei Pantelics Péterrel, és castrumos társaival Kapuváron abban az edzőteremben, amit saját kezükkel újítottak, építettek a Castrumos sportolók.
- Hatalmas dicsőség részt venni a Világkupán, de ha már idáig eljutottunk, mindent el is fogunk követni, hogy büszkén jöjjünk le a tatamiról.- nyilatkozta Pantelics Péter, Veronika edzője.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.