Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2013. Február 27. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Kapuvár Város Önkormányzata

Befejeződött a városközpont felújítása Kapuváron

Befejeződött a városközpont felújítása Kapuváron

„A kapuvári városközpont megújítása a természeti és történelmi értékek megőrzésével” című projekt sajtótájékoztatóval egybekötött zárórendezvénye

Kedden mutatták be, és zárták le hivatalosan azt a projektet, amelynek keretében megújult Kapuvár belvárosa.Mintegy 664 millió forint ráfordítással kapott új arcot a kapuvári városközpont. A felújítási és átépítési munkálatokhoz Kapuvár Város Önkormányzata az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásaként 526,5 millió forint pályázati forrást használt fel, amelyet a város további 137,5 millió forinttal egészített ki.

A beruházás legfőbb célja volt, hogy egységesebb, és erősebb városközponti funkcióval rendelkező városközpont jöjjön létre, erősítve ezzel a város kulturális szerepkörét.A kivitelezés 2012. március 7. és 2012. december 30. között zajlott, a munkálatokat a ZÁÉV Zrt. végezte. A beruházás környezetrendezési, környezetalakítási munkálatai során közintézményeket és közterületeket, illetve közcélú magánlétesítményeket újítottak fel, kerékpárutak és parkolók kialakítására került sor. Elvégeztéka műemléki épületben helyet foglaló Városháza külső megújítását, figyelembe véve az energetikahatékonysági elvárásokat és az akadálymentesítési követelményeket. Teljesen átalakították a Fő téri zöldfelületeket: Várkert, Várárok, Hősök parkja. Korszerűsítették a Rábaközi Művelődési Központ épületét, elkészült a teljes külső- és részleges belső felújítás. Elvégezték a Szent Anna templom külső (falazati) felújítását a Piactér környezetének rendezését, zöldfelületi megújítását, beszereztek új Piactéri elárusító asztalokat, a Piactéren lévő éttermet is bővítették és felújítták, a Piactéri üzleteket egységes arculat mentén szintén felújították és akadálymentesítették. A Temető és a kiszolgáló épület átalakítása, felújítása szintén a projekt része volt.

Kapuvár Város Önkormányzata a városközpont megújítása projekt keretében pályázatot hirdetett ún. mini-projektek támogatására helyi, a településen bejegyzett székhellyel rendelkező non-profit (civil) szervezetek részére. A felhívásra érkezett 22 civil-pályázat mindegyike támogatásban részesült, összesen 15.125.000 Ft értékben. A mini-projektek Kapuvár 850 éves jubileumának keretében fesztiválok, kulturális programok, rendezvények formájában valósultak meg.

Az építés idején

A felújított Fő téri park

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 16:00, csütörtök | Helyi

Rábatamási határában teljesítette apja végakaratát az egykori amerikai katona lánya

Mi történt a világháborúban az amerikai bombázóval Rábatamási fölött?

2024. Május 02. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

A heti Szuperinfóból

2024. Május 02. 09:00, csütörtök | Helyi

Az időjárás kedvez a közeledő szúnyoginváziónak

Mi a teendő a ház körül?

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!