Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. November 11. 06:00, kedd | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Eladás után bejelentkezve maradt a volt lakástulaj – Mi a teendő?

Eladás után bejelentkezve maradt a volt lakástulaj – Mi a teendő?

Adás-vétel után is továbbra is az eladott lakásba van bejelentkezve a korábbi tulaj, mi a teendője ebben az esetben az új tulajdonosnak. Az onlinejogsebesz.hu szakértői válaszolnak. Ne feledje, joga van kérdezni!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
A lakásomat 4 éve vettem, a problémám, hogy a volt tulajdonosnak a levelei azóta is oda érkeznek. Bementem az illetékes okmányirodába, hátha megtudom, hogy hol lakik a volt tulaj, megnézték és még mindig oda van bejelentkezve, állandó lakóhelynek. Azt mondták az okmányirodában, hogy én nem tudom kijelenteni, vittem az adásvételi szerződést is és a tulajdoni lapot is hogy enyém a lakás. Mit tudok tenni, hogy ne legyen Ő ott bejelentve? A felesége és a gyermekei kijelentkeztek, csak a férfi nem. Nem tudom a tartózkodási helyét és egyáltalán semmit, hogy hol található meg a volt tulaj. A feleségével beszéltem, de azt mondta, elváltak és nem tudja ő sem. Kérem, adjanak tanácsot, mit tegyek?

Válaszukat előre is köszönöm!

Tisztelettel.
2014. 07. 01.

Válasz:
Tisztelt Kérdező!
Álláspontom szerint Önnek helytelen felvilágosítást adtak az önkormányzatnál. Ilyen esetben ugyanis meg lehet indítani a kijelentkeztetési eljárást. Ez ugyan hosszabb időt vesz igénybe, de a végén sikerrel jár.

Azt javaslom, hogy ismételten keresse meg az önkormányzatot, és indítsa meg az eljárást, a megfelelő dokumentumokat vigye magával.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.
A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon, a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.
Ne feledje, joga van kérdezni!

Tisztelettel:
dr. Lendvai Zsuzsa ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során