Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. Szeptember 07. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: TenderPress

Energiatakarékos és környezetbarát lett a kapuvári polgármesteri hivatal

Energiatakarékos és környezetbarát lett a kapuvári polgármesteri hivatal

Befejezték az Európai Unió által támogatott beruházást.

Kapuvár polgármesteri hivatalának épületét 22 millió forintot meghaladó európai uniós támogatásból napelemes rendszerrel szerelték fel. Az Európai Regionális Fejlesztési Alaptól kapott támogatásnak köszönhetően környezetbarát és gazdaságosan üzemeltethető intézménnyel gazdagodott a település.

Kapuvár Városi Önkormányzata polgármesteri hivatalának megújuló energia alapú fejlesztésének elszámolható költségeire 100%-os európai uniós támogatást nyert, míg a nem elszámolható költségeket önerőből finanszírozta. Ezen támogatási konstrukciónak köszönhetően 22 millió forintot meghaladó támogatásból napelemes rendszerrel szerelték fel az épületet.

A 27,4 millió forintos beruházásnak köszönhetően a polgármesteri hivatal a teljes éves energiafelhasználásának kb. 45 százalékát nyeri megújuló energiából. A munkaterületet 2015.július 24-én adták át, majd a kivitelezési munkálatok elvégzése után a műszaki átadás-átvételre a napokban került sor.

A projekt legfőbb célja a villamosenergia-fogyasztás jelentős mértékű csökkentése volt. Emellett a környezetvédelemre szintén nagy hangsúlyt fektettek, hiszen a megújuló energiával működő berendezések (napelemek) üzembe helyezésével mérséklődik a káros anyag, vagyis az üvegházhatású gázok kibocsátása is. A fejlesztést követően az intézmény kevesebb fosszilis eredetű energiát fog felhasználni, megkímélve a környezetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:00, vasárnap | Helyi

Elkaszált élővilág, elkaszált jövő!

Színesítsük a kertünket háborítatlan védett természeti területekkel!

2024. Április 28. 16:00, vasárnap | Helyi

Hol lesz a héten áramszünet a Rábaközben?

Tervezett üzemszünetek.

2024. Április 28. 13:00, vasárnap | Helyi

A közlekedésbiztonsági vetélkedőn egy család egy új autót nyer

Közlekedik a család.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

Vegyszeres gyomirtás a Csorna-Pápa vasútvonalon

Felhívás