Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Blog | EBugatta...

2012. Június 21. 22:39, csütörtök

Első negyeddöntő, Portugália a legjobb négyben...

Első negyeddöntő, Portugália a legjobb négyben...

Kezedeném a szokásos körökkel, Cé Ronaldo nekem sohasem lesz a szívem csücske, tudását elismerem, és ahogy korábban írtam, alibizett sokáig, nos a hiszti megmaradt, ami miatt nekem mindig is egy magamutogató egoista focista lesz, másodszor döntötte a portugálok javára a mérkőzést. Ahogy azt tette a hollandok ellen, tette ezt most is... Portugália-Csehország: 1-0 (C.Ronaldo 79.')

De kezdjük az elején. A cseheknek mi más is lehetett volna az esélyük, minthogy kikapcsolni a Zselét meg a Nanit a játékból, kemény védekezéssel, ami igencsak jó döntésnek bizonyult. Az elfogult kommentátorunk megint csak befogta száját, amikor azt látom, hogy az első negyed órában teljesen kiegyenlített játékkal a portugálok nem találnak fogást a cseheken, picit átmentek agresszívba. A Jó Webb kolléga elejét is vette néhány sárgával a grundfocinak, ám ez teljes mértékben nálam a cseheket dícsérte. Hadd rohamozzon a papíron jobb csapat, majd csak lesz egy lehetőség, és azt kihasználjuk. Akár Rosicky nélkül is. (Utólag jajj, de hiányzott....).

De a portugál csapat nem esett abba a hibába, amit a hollandok megtettek nekünk a legutóbbi vb-döntőn a spanyolok ellen. Hiszen amíg ott az oranje nem volt képes változtatni az agresszív fociból, most a portugálok változtattak. Átvette ismét a főszerepet a játék, csupa nagybetűvel, mint JÁTÉK. Helyzetek itt és ott, bár egyre több itt. Igen, a portugál oldalon. A kapuban egy szenzációs formában leledző Cech, rengeteg magabiztos mentéssel, meg jókora szerencsével, és hazai kapufával. Akár melyik térfélen játszott ugyanis a cseh csapat, a kapufáról mindig csak kifelé vágódott általában C.Ronaldo lövése. Aki nagyot játszott, valljuk csak be. Túl azon az önimádaton, amit a jósors neki adott, túl a gyerekes hisztijein (jajj, de szerettem volna sírni látni a végén...) ragyogó formában futballozta végig az egész meccset. A drága kommentátor, ha közelebb lett volna a kezdőkörhöz, szerintem fiának fogadja, hiszen a zselékirály bármit csinált, a magyar közvetítő a mennybe ment (talán némi fellációval, de ezt most hagyjuk). Mondom én, valami lehet kettejük között.

Ez a magyar kolléga említette nem egyszer, hogy a portugál csapat CSAPATként volt jobb ellenfelénél. Nos ezzel hadd vitatkozzam picit. Ha a Cét kivesszük a csapatból, (ha a 84.percben a Webb megadja neki tizenhatoson belül a szimulálásért járó jogos sárgalapot, ami neki -nem ezen a meccsen- a második lett volna, és megjelent volna a "misses next match" felirat a neve alatt, hajj de nagy bajban lett volna a csapat...) akkor félkarú óriásként mehetnének haza, a következő busszal ami portugália felé veszi az irányt. Ahogy ez a cseh csapat a motorja nélkül, Rosicky sérült, így játszott, nosza le a kalappal, megtett mindent a sikerért. És veszített egy sokkal nagyobb nevekből álló Portugáliától. Nem szégyen, mondom én, persze, hogy a csehek most máshogy érzik ezt.

De hogy befejezzem a mondandómat, jobb oldali beadás után a sokadik jogos helyzet végre hazatalált, egy pici kihagyás, Zselére nem figyelnek eléggé, és ő máris büntet. Mondom mégegyszer, teljesen megérdemelten, hiszen nagyon nagyot focizott (remélem ezt a meccset most nem nézték, akik az idény végén majd az aranylabdát osztják, go Messi go...) villan a fej, csillog a zselé, és máris bennt van a hőn áhított gól, személyesen a nemzet és néhány aberálltnál a világ ünnepelt fejéről... Szép gól, megérdemelt vezetés.

Ezzel a szerzett góllal nyerte meg a mérkőzést Portugália, akik abszolút de nem csapatként nyertek. Ahogy azt cé szereti, Ő nyert, és vele a csapat. DE nem veszem el tőle, ahogy azt Maradona, Platini, Pelé tette annak idején, ott sem emlékszünk más nevekre. Voltak ők, meg a többi. Egy pici eltérés csupán. Ők ötöst kapnának a foci nevű tantárgy iránti alázatból. Nálam a Ronaldo már rég megbukott volna...

Sajnálom a cseheket, szimpatikus csapat. De a jobbtól nem szégyen kikapni, lebegjen ez a szemetek előtt jó cseh szurkolók. Megtettetek mindent, Rosicky nélkül helyt álltatok, igyatok egy Kozelt hazafele, és szurkoljatok a spanyoloknak (már ha továbbmennek a franciák ellen) a visszavágás reményében.

Portugália továbbment, várja a soros ellenfelét....

C. Ronaldo - Csehország : 1-0

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 10. 16:12, kedd | EBugatta...

Hawk-Eye vs. GoalRef

Sólyomszemek megérkeztek.....

2012. Július 03. 13:02, kedd | EBugatta...

spanyolviasz , olaszvigasz

Nem fedeztük fel...

2012. Július 03. 00:51, kedd | EBugatta...

A torna játékosa ?

Andrés Iniesta