Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Blog | Gluténmentes övezet

2014. Augusztus 04. 12:24, hétfő

Glutén-és laktózmentes töltött korongok

Glutén-és laktózmentes töltött korongok

Újraterveztem a grissinit..

A nemrég készített grissinim nagy sikert aratott, már sokszor megsütöttem, de most újraterveztem az alapanyagokat!

Az alap tészta ugyan az, mint a pizzakrémes grissininél, de azért leírom..

- 250 gr Nutrifree Mix per pane liszt
- 7 g friss Budafoki élesztő
- 200 ml víz
- 1 csapott kk só
- pici cukor az élesztő futtatásához
- 2 ek olaj

Kenéshez:

- 1 ek Univer pizzakrém
- 1 ek Univer ketchup
- 1 tk laktózmentes tejföl
- 2 gerezd fokhagyma

A langyos vízben az élesztőt pici cukorral felfuttattam. A tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem, hozzáadtam a felfutott élesztős vizet majd bekapcsoltam a gépet és kb 10 percig dagasztottam a tésztát. Sütőpapírra borítottam és hagytam kelni kb. 35- 40 percet. A megkelt tésztát két részre osztottam, az egyik felét enyhén rizslisztezett szilikon lapon kb.4-5 mm vékonyra, téglalap alakúra nyújtottam, lekentem a pizzakrémes, ketchupos, tejfölös keverékkel, rászórtam az összenyomott fokhagymát és egy éles késsel kb. 1 centi széles csíkokat vágtam belőle. A tészta csík két végét egymásra hajtottam, megcsavartam, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektettem. Ez volt az egyik módosított verzió, mert most fokhagyma is került bele.

A tészta másik felét kör alakúra nyújtottam és egy pohárral korongokat szaggattam belőle. Glutén-és laktózmentes sonkát és trappista sajtot apróra kockáztam, a maradék pizzakrémes-ketchupos-tejfölös keverékkel lekentem a korongokat, rászórtam a sonkát és a sajtot...

..majd lefedtem egy tészta koronggal és a széleit jól összenyomtam...

Visszatoltam a sütőbe őket még kb. 10 percre, majd tetejüket olajjal lekentem és légkeveréses sütőben 190 fokon megsütöttem. Annyira finom illat áradt ki a sütőből mindvégig, elég nehezen tudtam kivárni, hogy kész legyen az alkotásom! :)

A grissini 10-12 perc alatt megsül, azt kivettem a sütőből, a korongokat pedig még hagytam hogy szépen piruljanak..

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen