Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Június 13. 10:37, szombat

Gluténmentes kenyér alaprecept szerint

Gluténmentes kenyér alaprecept szerint

Ismét teszt nap van :)

A címben azért szerepel az alaprecept szó, mert ezt a mostani kenyeret az eredeti recept szerint készítettem. Nem tettem bele semmi mást, csak azokat az alapanyagokat, amelyek a liszt tasakján szerepelnek. A Il Pane di Anna glutén-és tejmentes lisztből készítettem, erről lenne szó:

A kenyér hozzávalói nagyon egyszerűek, írom...

- 250 gr Il Pane di Anna glutén-és tejmentes liszt
- 210 ml langyos víz
- 1 ek olaj
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő

Ennyi, semmi más! Se cukrot, se sót nem tettem bele. Írom hogy készítettem. A hozzávalókat egy tálba mértem és mivel a honlapon azt írják, hogy fakanlállal simán össze lehet keverni, hát nekem több se kellett, mondom akkor legyen, műanyag főzőkanállal összekevertem és láss csodát?! Semmi csomó, sehol egy összeállt liszt darab vagy ilyesmi. Simán kikevertem robotgép nélkül, ami eddig más liszteknél még sohasem sikerült. Ezután egy jénai formát olajjal kikentem, rizsliszttel megszórtam...

...majd olajos kanállal belekanalaztam a tésztát, tetejét elsimítottam...

A konyhapulton kelesztettem 35 percet (normál esetben sütőben szoktam, de most olyan meleg van, hogy simán elég neki a kinti hőmérséklet is). Kelesztés után a tetejét vékonyan lekentem olajjal és 190 fokos sütőben 25 percet sütöttem.

Ropog a héja!!!! El tudjátok képzelni milyen érzés ez? :) Esküszöm legközelebb szeletelésnél felveszem videóra a hangot :) Nagyon finom, puha, rugalmas és egyben szép lyukacsos besejű kenyeret sütöttem, amine ROPOG A HÉJA!!!! :) Nem tudok betelni vele!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen