Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Blog | Gluténmentes övezet

2015. November 01. 15:20, vasárnap

Gundel palacsinta glutén, tej, -és cukormentesen Mester palacsintaporból

Gundel palacsinta glutén, tej, -és cukormentesen Mester palacsintaporból

Van olyan aki nem szereti a palacsintát? Szerintem nincs :) Felőlem lehet lekváros, túrós, kakaós, fahéjas de még üresen is imádom. Ezeknél jobban már csak a gundel palacsintát szeretem, de azt nagyon! Még soha nem készítettem, ma viszont megpróbálkoztam vele. A palacsinta alapját a jól bevált Mester palacsintaporból készült receptem adta, ez.

A palacsinta hozzávalói:

- 250 gr Mester palacsintapor (itt kapható)
- 1 db M-es méretű tojás
- 1 tk eritrit
- 12 gr házi vaníliás por eritrit
- fél citrom reszelt héja
- 280 ml szénsavas ásványvíz vagy szóda
- 280 ml kókusztej

A serpenyő kenéséhez kókuszolaj.

A töltelék hozzávalói:

- 120 gr darált dió
- 80 gr porrá őrölt eritrit
- 80 ml kókusztejszín (itt kapható)
- 1 ek
rumaroma
- fél kk őrölt fahéj

A csokiöntethez:

- 125 grMester diabetikus étbevonómassza(itt kapható)
- 1 ek rumaroma
- 1 csapott ek por eritrit
- 200 ml kókusztejszín (itt kapható)

Elsőként a diós tölteéket készítettem el. Ehhez a diót aprítógépben ledaráltam, hozzáadtam a por eritritet, a kókusztejszínt, rumaromát és az őrölt fahéjat is.

A következő lépés a palacsinta elkészítése. Ehhez a tojást, kókusztejet és a szénsavas vizet egy tálba mértem, összekevertem. Ezután hozzáadtam a lisztet, eritritet, vaníliás eritritet és a reszelt citromhéjat is. Kézi habverővel csomómentesre kevertem. Nem kell megijedni, itt még kissé folyós a tészta, de pár perc elteltével be fog sűrűsödni.A palacsintasütőt vékonyan kikentem kókuszolajjal, felforrósítottam és merőkanállal tettem bele a tésztából, szépen eloszlattam a serpenyőben..

..és közepes lángon pár perc alatt egyik majd másik oldalát is megsütöttem..

A palacsintát tányérra tettem..

..megkentem a diós töltelékkel..

..majd félbe és mégegyszer félbe hajtottam, hogy háromszög alakot kapjak a palacsintából.

Az étcsoki darabokat az eritrittel és egy ek kókuszzsírral, rumaromával megolvasztottam, hozzákevertem a kókusztejszínt. A megtöltött és összehajtott palacsintára ráöntöttem a csokit és por eritrittel meghintettem..

Isteni finom :)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen