Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Blog | Gluténmentes övezet

2014. Március 27. 15:13, csütörtök

Kalács koszorú

Kalács koszorú

Teavajjal és egy pohár tejjel isteni finom!

Ezt a "búbos" :) szépséget korábban már búzás verzióban elkészítettem. A főnökasszonyomtól kaptam a receptet, most pedig egy gyors lisztcserével átalakítottam számomra ehetővé.

A búbos kalács hozzávalói a következők:

- 20 dkg Schär Mix B liszt
- 20 dkg Beiker liszt
- 1 kk só
- 2 dl laktózmentes tej
- kb. 3/4 csomag Dr. Oetker szárított élesztő
- 2 teáskanál cukor
- 5 dkg vaj
- 1 egész tojás

Kenéshez:

- 1 egész tojás
- 1 ek laktózmentes tej

A tészta hozzávalóit dagasztógépben összedolgoztam, majd két részre osztottam. Az egyik feléből 8 egyenlő méretű gombócot formáltam és kör alakban az alábbi képen látható formában egy sütőpapírral bélelt tepsibe tettem...

A tészta másik feléből 16, nagyjából egyforma méretű gombócot készítettem és a nagy gombócok közé+ a kör közepébe is tettem...

50 fokos sütőben kelesztettem kb. 20-25 percet, közben a gombócok szépen összenőttek, majd a felvert tojás+tej keverékével a tetejét lekentem...

170 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt aranybarnára sütöttem..

Az eredeti recept nem írja, de én 50 ml laktózmentes tejet meglangyosítottam, tettem bele 1 tk cukrot és a sütési idő felénél meglocsoltam a kalácsot. Nagyon finom lett!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen