Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Blog | EBugatta...

2012. Június 17. 22:39, vasárnap

Kiestek a hollandok, német és portugál továbbjutás...

Kiestek a hollandok, német és portugál továbbjutás...

Véget ért a hollandok 2012-es szenvedése... Ez örömmel tölt el, hiszen abszolút nem érdemeltek továbbjutást. Taktika nélkül, védelem nélkül, középpálya nélkül, töketlen csatársorral, nem lehet tovább jutni. És igazságot szolgáltatott a sors.

Amilyen impotens játékot mutatott Hollandia ezen az eb-n, azt rossz volt nézni. Lehet őket hibáztatni, hiszen még két eltökölt meccs után is a saját kezükben volt a sorsuk. És milyen szépen indult minden. Vezetést szereztek korán, ahogy azt tervezték. Azt ennyi. Elfelejtettek focizni, tologatták a labdákat, gyömöszölték a kapu elé, semmi, de semmi elképzelés nem volt a játékukban. Azt, hogy Bert Van Marvijk milyen taktikát dolgozott ki a mai összecsapásra, azt csak a jó ég tudja. De egyre inkább azt gondolom, hogy bármit mondott ő a csapatnak, ők ezt képtelenek voltak végigcsinálni. Hogy miért ők jönnek zavarba, ha végre vezetést szereznek egy gyönörű átlövés góllal, azt megint csak nem értem. Azt, hogy miért adnak akkora teret a középpályán az ellenfélnek (és most nem csak a portugálokra gondolok), az megint csak sötét folt. Alibi foci, gólkirályok a porban, talán egyetlen egy jó pontja volt a csapatnak, akit ki lehetne emelni, az pedig a kapus, Stekelenburg. (Bár szerintem a németek elleni második Gomez gól az övé volt...). Robben egy nulla, nála kiszámíthatóbb játékos nem volt a csapatban. Ti hallottátok a sokak által a kezdőbe kiabált Huntelaar nevét? Mert én nem. Mintha nem is lett volna a pályán. Ahogy a másik emlegetett gólkirály, Van Persie sem. Ahogy Snijder is a szélről próbálkozva.... uramatyám, ez meg mi? A hollandok egyetlen esélye volt a kicsi interes... aztán kiteszik a szélre. Bár onnan is el lehet dönteni meccseket, ezt a zselés bizonyította a mai estén. Két gól, két kapufa. Soha nem fogom őt szeretni. De ahogy Cé ma játszott, és amikor épp nem önmagát nézte a kivetítőn, szenzációsan focizott. Rengeteg szerzett labda, ziccerek kidolgozása, és kivitelezése, és néha mintha fel-felfedeztem volna igazi csapatkapitányi motivácót is a mozdulatain. Amikor lehetősége volt, kihasználta, a hollandok kárára. A portugálok játékából most picit Nani volt halványabb, igaz, ez az állítás csak a támadásokra igaz, védekezésben rengeteget melózott... Hogy mekkora fegyvertény kifújni egy ilyen gyenge holland válogatott orrát? Hatalmas. Ebben biztos vagyok, és abban is, hogy a holland oroszlánoknak el kéne gondolkodniuk a jövőn...

Nulla pont az nulla pont. Ezt nem kell magyarázni, vér gáz, kiesett az esélyesnek kikiáltott Hollandia, a csoportban három meccsen kettő értsd 2 gólt szerezve... A Zselés által vezetett portugál csapat szép játékkal, okos taktikával, nem berezelve a korán kapott góltól átgázolt a tulipánokon. Két dolgot sajnálok csupán. Egyik az általam már említett kapus, Stekelnburg. A másik a megannyi szurkoló, akik hiszitek vagy nem, egyet egész közel tudok magamhoz sokkal többre vágytak, és nem egy ilyen impotens csapatnak jöttek el szurkolni.

Hollandia-Cristiano Ronaldo: 1-2

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 10. 16:12, kedd | EBugatta...

Hawk-Eye vs. GoalRef

Sólyomszemek megérkeztek.....

2012. Július 03. 13:02, kedd | EBugatta...

spanyolviasz , olaszvigasz

Nem fedeztük fel...

2012. Július 03. 00:51, kedd | EBugatta...

A torna játékosa ?

Andrés Iniesta