Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Blog | EBugatta...

2012. Június 16. 22:41, szombat

Kiestek az oroszok...

Kiestek az oroszok...

Ahogy azt a címben írtam, igen, bármily hihetetlenül hangzik, a csoportból távoznak az oroszok, azok, akik átgázoltak a cseheken az első meccsükön.

nos, nehéz a meccsről írni, több dolog miatt. Első problémám, hogy amíg el voltam kényeztetve a napi két meccsel, most kénytelen voltam beérni azzal, amit az M1 közvetített, a görög-orosz mérkőzéssel. Ezzel párhuzamosan a Sport1 nyomta a cseh-lengyel meccset. Nem vagyok az a kapcsolgatós drukker, ha ezt adja, akkor ezzel kell beérnem. A második problémám nem a csapatokkal volt. Hanem a jó magyar kommentátorral. Szándékosan nem írom le a nevét az úriembernek, de őszintén, amit ő művelt közvetítés jogcímén, az felért egy gyalázattal. Legalább is nálam. Ez a pasi kurvára jobban tudott mindent a csapatokról, a jobban látott a bírónál, cinikusan felröhögött egy-egy kényes szitunál, és szánalmasan akarta a görög továbbjutást. Nos, örülhetett a végén, ugyanis a görögök behúzták.

Mégpedig egy olyan meccsen, aminek ha nincs ekkora tétje, akkor nem zengenénk ódákat róla. Az első negyven percben az oroszok helyzet hegyeket dolgoztak ki, de élni nem tudtak vele. Kapura lőttek vagy 20-szor, de hiába. Picit mintha hátradőlve várták volna, hogy (a mérkőzés előtti helyzetük alapján elsők voltak a csoportjukban) az ölükbe hull a továbbjutás. Csak hogy ezt a hollandok eb-szereplése óta tudjuk, ahhoz, hogy biztosan nyerjél meg egy meccset, és biztos továbbjutó légy ezáltal, gólt-gólokat kell, hogy rúgjál. És jöttek a görögök, akik azt gondolták, hogy ha egyetlen egy lehetőség is adatik, azt berúgják, ahogy azt meg is tették a 47. percben. 1-0 a görögöknek. A gólról megint csak nem tudok ódákat zengeni, klasszikus csatár, kiugratás, jobbal keresztbe a kapus támaszkodó lába mellé. Mondom, semmi extra, klasszikus. És mint utólag kiderült, továbbjutást ért.

Mert hogy a maradék félidőben (45+3 perc) semmi olyan nem történt, ami megrengette volna a továbbjutás kérdését, sőt még a görögök veszélyeztettek.

Közben jönnek a hírek a másik meccsről, hogy a csehek vezetenek a lengyelek ellen. Ami azt jelenti, hogy ahogy az oroszok, úgy a lengyelek is húznak haza (maradnak otthon...).

Hát van jóakaró odafenn. A két csapatot, akik egymás elleni mérkőzése után a szurkolóik ököljoggal akarták továbbjuttatni, kiesett. Kenegetik a májamat. Nem mintha oly szimpatikus lenne a görög vagy a cseh csapat, de mégis. Ha kellett volna fogadni az eb előtt, hogy ki megy tovább a csoportból, mindenki az oroszokra tett volna talán a lengyelekkel karonöltve. Na most azok akik így gondolták koppantak.

Nem láttam a cseh legyel meccset, csak a neten követtem. Az orosz-görög nem lesz életem legjobb meccse, amit tévében láttam. A kommentátor úgy beszélt haza, ahogy kellett, és úgy beszélt hülyeségeket, mint annak a rendje. És úgy volt elfogult, ahogy én szoktam a barcával. De én megtehetem. Hiszen nekem ez a dolgom. Engem eddig 109-en olvastak amikor a csúcson voltam. Ezt a félkegyelműt a fél ország volt kénytelen hallgatni. Mert nem volt más. Na mindegy, lehet, hogy csak engem húzott fel ennyire.

Szóval, Görögország-Oroszország: 0-1,

és Csehország-Lengyelország: 1-0...

Továbbmennek: a görög és a cseh csapat.... ki gondolta volna...

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 10. 16:12, kedd | EBugatta...

Hawk-Eye vs. GoalRef

Sólyomszemek megérkeztek.....

2012. Július 03. 13:02, kedd | EBugatta...

spanyolviasz , olaszvigasz

Nem fedeztük fel...

2012. Július 03. 00:51, kedd | EBugatta...

A torna játékosa ?

Andrés Iniesta