Városlista
2019. szeptember 18, szerda - Diána

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Október 27. 19:32, kedd

Mester kenyér :)

Mester kenyér :)

Egy korábbi, jól bevált Schar-Mester zsemle receptemből született ez a kenyérke. A következő arányokkal dolgoztam..

Hozzávalók:

- 150 gr Schar Mix B liszt
- 150 gr Mester Házikenyér liszt
(itt kapható)
- 1 ek burgonyapehely (itt kapható)
- 1 tk útifűmaghéj
- 1 tk só
- 1 kk cukor
- fél csomag Dr.Oetker porélesztő
- 320 ml langyos víz
- 3 ek kókuszolaj

A víz és az olaj kivételével az összes alapanyagot egy tálba mértem és kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem a 320 ml langyos vizet, majd robotgéppel elkezdtem összeállítani a tésztát. Mikor már egynemű volt a tészta, a kókuszolajat is hozzáadtam. Kb. 5-6 percig dagasztottam. Egy szögletes, 20 centi hosszú formát kikenem olajjal és megszórtam rizsiszttel. A tésztából olajos kézzel egy kis cipót formáztam, majd a sütőformába tettem, tetejét éles késsel bevágtam...

.és konyharuhával letakarva meleg helyen a konyhapulton (nem huzatban) kb. 35 percet kelesztettem. (lehet 50 fokos sütőben is keleszteni) Ez idő alatt ilyen szépen megnőtt a kenyerem...

A sütőt 200 fokra állítottam, tetejét vékonyan lekentem kókuszolajjal majd 200 fokon 5-6 percet, majd 180 fokon további 20-25 percet sütöttem.

Miután teljesen kihűlt, akkor szeleteltem...

Finom, puha, illatos kenyér, egy jól bevált receptből! Próbáljátok ki! :)

A sütéseimhez a Mester termékeket a Mester Család biztosítja!

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen