Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Blog | EBugatta...

2012. Június 24. 09:42, vasárnap

Németuralom, Spanyolunalom....

Németuralom, Spanyolunalom....

Picit lemaradva, de hadd ugassak bele az utolsó két meccsbe. Láttam egy nagyon erőteljes német csapatot, akik úgy gázoltak át a görögökön, mint kés a vajon. Jó volt nézni. Ennyit a korábbi okoskodásomról, hogy a hellasiaknak csupán le kell venni a pályáról Sweinit, meg a Gomezt. Nos, ettől szép a foci, dehogy kell ezt a csapatot félteni a két kiválóságuk mellett van még nyolc másik. Ha nem Gomez, akkor Khedira, vagy Klose, épp Özil. Mindenki képes eldönteni a mérkőzés kimenetelét, és ettől nőttek nagyot az én szemembe ezek a németek. Löw mester olyan magas szinten rakta össze ezt a sztárokkal teletűzdelt csapatot, hogy erősek, magabiztosak, de ami a legfontosabb, hogy sikerre éhesek, ezáltal végre, azt kell hogy mondjam szerethetők. Remélem Bert Van Marvijk holland mester is látja az ősi ellenség sikereit, és tanul a jobb csapattól. Ha már saját hibáiból nem tudott. Össze lehet ám engedni sztárokat, hogy focizzanak, csak hát az önfejű hollandokkal ez nem jött össze. A németek bomba biztos befutói lehetnek ennek a tornának. Számomra előreléptek elsőszámú esélyesnek a tornagyőzelemre, rögtön a spanyolok előtt.

Hiszen láttam a spanyol meccset is. Picit azt érzem, hogy nyomja szépen lassan össze őket az a hihetetlen teher, ami a vállukat nyomja immárom nyolc hosszú éve. Mindenki a spanyolokat akarja legyőzni, akik még mindig erőltetik a barca féle sokpasszos taktikát, és eddig működni is látszik a dolog, de sajnos nincs a csapatnak Messije, vagy épp Gomeze, aki a zsenijével eldöntheti a meccseket akár egy megmozdulással. Van azonban a világ legerőssebb középcsatársora, akik villognak is rendesen, de azt, hogy a dolog nagy részét (értsd gólt szerezni) Torresre bízzák, mert kénytelenek, az nekem picit gyanús. Eddig mindig volt valaki, aki átlendítette a csapatot a holtponton. Legutóbb a franciák ellen Xavi Alonso. Akinek a legnagyobb hibája hogy Madridos, de más hibát nem nagyon tudtam felfedezni a játékán. Neki kell odaérkezni a beadásokra, hiszen a többi fatökű. Vagy az utolsó passz nem érkezik jól. Nem tudom őszintén megítélni a spanyol csapat erejét. De nekem picit kezd sok lenni a labdabirtoklásból, spanyol fiúk, tanuljatok a barca-blamából az idén, labdatartással nem lehet sajnos bajnokságot nyerni. Az is igaz, hogy az ellenfélnek meg nincs egy Special One-ja, aki megtalálta végre két év után a barca-ellenszérumot. Egyszóval a spanyol csapat megint magabiztosságot sugall, de nem érzem, hogy ez most elég lenne. Ha jól emlékszem, Hét rúgott góllal nyerték a vb-t legutóbb. Ezt már átlépték, de nem látom az erőt, a magabiztosságot. A franciákról csak röviden, lúzerek. Ezt a spanyol csapatot illett volna legalább megszorongatni fiúk, hát nagyon nem sikerült. Robben beégett, nálam leszerepelt az eb-n, nem tudott vezéregyéniség lenni, ahogy az sikerüllt C Roninak, vagy Alonsonak, akár Özilnek. Pedig a klubjában sok múlik rajta.

De jönni foga következő erőpróba, spanyol-portugál meccs a döntőért... Na erre már most merevedésem van, ettől a meccstől rengeteget várok. Győzzön a foci. A spanyolok meg győzzenek meg engem is, hogy méltók a döntőhöz.

A németek még ellenfélre várnak.

De nem kell sokáig várni, közeleg az olasz-angol mérkőzés. Félidőben 0-0, rendes játékidőben 1-1, aztán tizikkel mennek a digók a következő körbe. legalább is szerintem.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2012. Július 10. 16:12, kedd | EBugatta...

Hawk-Eye vs. GoalRef

Sólyomszemek megérkeztek.....

2012. Július 03. 13:02, kedd | EBugatta...

spanyolviasz , olaszvigasz

Nem fedeztük fel...

2012. Július 03. 00:51, kedd | EBugatta...

A torna játékosa ?

Andrés Iniesta