Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Július 30. 10:10, csütörtök

Nutri-free formakenyér

Nutri-free formakenyér

Ezt a kenyeret már korábban megsütöttem, akkor forma nélkül, csak simán sütőpapíros tepsiben, most viszont formában sült és kapott még néhány plusz hozzávalót, így leírom még egyszer az elkészítés folyamatát..

- 250 gr Nutri-free MIx per Pane kenyérliszt
- fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- fél csomag, azaz 5 gramm Mix Xantano
- 1 ek burgonyapehely
- 1 tk útifűmaghéj
- 260 ml langyos víz
- 1 tk só
- 1 tk cukor
- 3 ek kókuszolaj

A kókuszolaj kivételével az alapanyagokat a dagasztógép táljába mértem, összeállítottam a tésztát, majd az olajat is hozzáadtam és kb. 6-8 percig dagasztottam...

Miután a tészta elvált az edény falától, utána olajos vagy vizes kanállal egy előre kiolajozott és rizsliszttel megszórt sütőformába kanalaztam, tetejét elsimítottam..

majd 50 fokos sütőben 45 percet kelesztettem..

Sütés előtt a tetejét vékonyan lekentem olajjal, majd 220 fokon sütöttem 5-6 percet, további 30 percet pedig 190 fokon.(a sütési idő mindig sütőfüggő!!!)

Igazi, ropogós héjú kenyérke :)

Miután kihűlt, szeleteltem.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen