Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Május 25. 10:33, hétfő

Császárzsemle gluténmentesen

Császárzsemle gluténmentesen

Mostanában mindig kiflit készítettem, ma úgy döntöttem inkább zsemléket formázok, azt viszont császárzsemle alakban.

Hozzávalók:

- 150 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 150 gr Schär Mix B liszt
- valamivel több mint fél csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 10 gr tápióka keményítő
- 10 gr burgonyapehely
- 315 ml langyos víz
- 3 ek olaj

A tészta hozzávalóit az olaj kivételével egy tálba mértem és dagasztógéppel összeállítottam majd hozzáadtam az olajat is és tovább dagasztottam. Akkor jó a tészta, amikor már szépen elválik az edény oldalától. Dagasztás után olajos kézzel gombócokat csíptem a tésztából, amiket rúd alakúra formáztam és kettőt-kettőt összefontam, a fonat végeit pedig összefogtam majd 50 fokos sütőben 35 percet kelesztettem, ez idő alatt ilyen szépen megnőttek..

Tetejüket olajjal lekentem, egyiket mákkal...

másikat vegyes magkeverékkel megszórtam...

és volt amelyiket üresen hagytam...

210 fokos sütőben 5-6 percig sütöttem, majd visszavettem a hőmérsékletet 180 fokra és így sütöttem tovább a császárzsemléket kb. 20 percig. (a sütési idő mindig sütőfüggő!)

Íme a végeredmény:

Süssétek! :)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen