Városlista
2019. szeptember 24, kedd - Gellért

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Január 10. 15:02, szombat

Fánk glutén- és tejmentesen

Fánk glutén- és tejmentesen

..porcukorral, sárgabarack lekvárral...

Az inspirációt Hajni barátosném :) a receptet pedig Betti adta! :) Mindekettőjüknek köszönöm!A recept Betti blogján itt található!

Hozzávalók:

- 300 gr Nutri free Mix per Pane liszt + még 1-2 ek.
- 2 dl rizstej
- 2 ek cukor
- egy csomag Dr. Oetker porélesztő
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici só
- kevés reszelt citromhéj
- rum, vagy rumaroma (én házi barackpálinkát használtam) :)
- egy tojás+ egy sárgája

A fánk tészta hozzávalóit kézi robotgép dagasztó spiráljával kidagasztottam, majd meleg helyen hagytam kelni 30 percet. Miután megkelt a tészta, rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb egy centi vastagra nyújtottam és egy nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszaggattam...

...majd konyharuhával letakartam és még negyed órát hagytam pihenni. Közben egy nagyobb seprenyőben olajat forrósítottam és a negyes óra leteltével a fánkokat kisütöttem.

Ahogy Betti írta a blogjában, 21 db lett, nekem is pontosan 21 darab készült ebből az adagból.

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen