Blog | Gluténmentes övezet
2015. Október 08. 16:21, csütörtök
Sajtkeksz, glutén, laktóz-és tojásmentes, ch szegény verzió
								
				
				Ezt a sós ropogtatnivalót már nagyon sokszor megsütöttem, ennek receptje itt található. Most elkészítettem egy kicsit diétásabb kivitelben, írom is hogyan..
Hozzávalók:
	- 62,5 gr hajdinaliszt
	- 62,5 gr zabpehelyliszt
	- 50 gr vaj (én Ligá-t használtam)
	- 1 kk cukor
	- 1 kk só
	- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
	- 30 gr laktózmentes trappista sajt
	- 25 gr vegyes magkeverék (lenmag, szezámmag, tökmag)
	- 75 ml hideg víz
A liszteket összekevertem a sütőporral, hozzáadtam a sót, cukrot és a reszelt sajtot. Hozzáadtam a hideg vajat is és apránkét hozzáöntöttem a hideg vizet majd öszegyúrtam (nekem itt igényelt még egy ek barna rizslisztet) és egy órára hűtőbe tettem..
	
Barna rizsliszttel megszórt lapon kb 4-5 mm vastagra nyújtottam...
	
..és derelyevágóval felvágtam (tetszőleges formát lehet kialakítani)
	
	
200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem. (minden sütő máshogy süt így érdemes a sütési időre figyelni)
	
Annyira finom és ropogós lett! :) Ezt a verziót is biztos hogy sokszor sütöm még :)
	
	
	

