Városlista
2019. július 19, péntek - Emília

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Október 08. 16:21, csütörtök

Sajtkeksz, glutén, laktóz-és tojásmentes, ch szegény verzió

Sajtkeksz, glutén, laktóz-és tojásmentes, ch szegény verzió

Ezt a sós ropogtatnivalót már nagyon sokszor megsütöttem, ennek receptje itt található. Most elkészítettem egy kicsit diétásabb kivitelben, írom is hogyan..

Hozzávalók:

- 62,5 gr hajdinaliszt
- 62,5 gr zabpehelyliszt
- 50 gr vaj (én Ligá-t használtam)
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- 30 gr laktózmentes trappista sajt
- 25 gr vegyes magkeverék (lenmag, szezámmag, tökmag)
- 75 ml hideg víz

A liszteket összekevertem a sütőporral, hozzáadtam a sót, cukrot és a reszelt sajtot. Hozzáadtam a hideg vajat is és apránkét hozzáöntöttem a hideg vizet majd öszegyúrtam (nekem itt igényelt még egy ek barna rizslisztet) és egy órára hűtőbe tettem..

Barna rizsliszttel megszórt lapon kb 4-5 mm vastagra nyújtottam...

..és derelyevágóval felvágtam (tetszőleges formát lehet kialakítani)

200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem. (minden sütő máshogy süt így érdemes a sütési időre figyelni)

Annyira finom és ropogós lett! :) Ezt a verziót is biztos hogy sokszor sütöm még :)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen