Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Blog | Gluténmentes övezet

2015. Június 08. 10:23, hétfő

Sajtkeksz glutén, laktóz-és tojásmentesen

Sajtkeksz glutén, laktóz-és tojásmentesen

Nem tudom ki hogy van vele, de a gluténmentes diátám bevezetése óta nekem a legjobban a sós dolgok hiányoznak. Persze tudom, lehet venni gm chipset, meg lehet sütni ropit is meg sajtos pogit, ezeken mind túl vagyok, de amikor valami gyors ropogtatni való kellene, akkor van gáz :) vagyis volt, eddig. Ugyanis egy igen finom magkeverékes sajtkekszet sütöttem. Az eredeti, búzás receptet itt találtam. Én így készítettem...

Hozzávalók:

- 125 gr Nutri-free Mix per Pane liszt
- 50 gr vaj (én Ligá-t használtam)
- 1 kk cukor
- 1 kk só
- 1 kk Dr. Oetker sütőpor
- 30 gr laktózmentes trappista sajt
- 25 gr vegyes magkeverék (lenmag, szezámmag, tökmag)
- 75 ml víz

A lisztet összekevertema sütőporral, hozzáadtam a sót, cukrot és a reszelt sajtot. Ráreszeltem a hideg vajat is és apránkét hozzáöntöttem a hideg vizet. Összegyúrtam...

..és 1 órára hűtőbe tettem. Ezután kevés rizsliszttel megszórt szilikon lapon kb. fél centi vastagra nyújtottam...

Derelyevágóval kockákra vágtam...

Sütőpapírral bélelt repsibe tettem a sajtkekszeket..

..és 200 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem..

Nagyon nagyon finom! :)

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2016. Március 15. 10:43, kedd | Gluténmentes övezet

Sütőporos kifli 35 perc alatt

2016. Március 10. 10:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Málnás brownie torta glutén-és tejmentesen

2016. Március 03. 14:13, csütörtök | Gluténmentes övezet

Sajtos rúd glutén és laktózmentesen