Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Október 31. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A tűzoltók kiérkezése előtt egy propánbutángáz-gázpalack felrobbant az égő épületben

 A tűzoltók kiérkezése előtt egy propánbutángáz-gázpalack felrobbant az égő épületben

A 43. héten történt.

Győr-Moson-Sopron vármegyében az elmúlt héten 68 eseményhez vonultak a hivatásos tűzoltó egységek. A tűzoltói beavatkozást igénylő esetek alkalmával összesen tizenhárom ember sérült meg.

Túlmelegedett, majd füstölni kezdett egy menetrend szerinti autóbusz hátsó kereke és fékje hétfő délután a 85-ös számú főút 69-es kilométerénél Nagycenk térségében. A sopronkövesdi hivatásos és a nagycenki önkéntes tűzoltók kiérkezésére a helyszínen lévők két porral oltóval megkezdték a kerék visszahűtését. A tűzoltó egységek ezt követően vízsugárral befejezték a felhevült részek lehűtését. A buszon tizenketten utaztak, őket egy mentesítő járat rövid időn belül továbbszállította. A beavatkozás ideje alatt egy sávon, váltakozva haladt a forgalom.

Két személyautó frontálisan ütközött kedd délelőtt a 85-ös számú főúton Pinnye térségében. Az ütközés következtében mindkét jármű az út menti árokban állt meg. Az egyik autó sofőrje beszorult a roncsok közé, őt a jármű áramtalanítását követően a sopronkövesdi hivatásos, a hegykői és a nagylózsi önkéntes tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A balesetben még ketten könnyebben megsérültek, őket is kórházba vitték a mentősök további vizsgálatokra. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés ideje alatt egy sávon váltakozva haladt a forgalom.

Teljes terjedelmében égett egy száz négyzetméteres, különálló garázs szerda este Sarród-Nyárligeten, a Rákóczi utcában. A tüzet a kapuvári, a sopronkövesdi és a soproni hivatásos, valamint a sarródi, a fertőszentmiklósi és a petőházai önkéntes tűzoltók fékezték meg. Az egységek kihoztak az épületből egy propánbutángáz-palackot és egy szén-dioxid palackot, majd vízsugárral visszahűtötték azokat. A tűzoltók kiérkezése előtt egy propánbutángáz-gázpalack felrobbant az épületben. A garázsban két személyautó parkolt, amelyek teljesen kiégtek a tűzben. Az eset során nem sérült meg senki.

Négy személyautó ráfutásos balesetet szenvedett csütörtök délután Győrben, a Hecsei úton a vasúti felüljárón. A járművek forgalmi akadályt képeztek, ezért a győri hivatásos tűzoltók irányításával egy sávon váltakozva haladt a forgalom. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, őt kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Teljes terjedelmében égett egy személyautó pénteken kora este az M1-es autópálya 120-as kilométerénél, Győrújbarát térségében, a Budapest felé tartó oldalon. A tulajdonos a tűzoltók kiérkezése előtt két porral oltóval megpróbálta megfékezni a lángokat, végül a győri hivatásos tűzoltók két vízsugárral eloltották a tüzet és visszahűtötték a felhevült részeket. Az eset során nem sérült meg senki.

Szombat este rosszullét miatt riasztották a mentőszolgálat munkatársait Győrbe a Babits Mihály utcába. A mentősök szén-monoxid mérgezésre gyanakodtak, ezért értesítették a győri hivatásos tűzoltókat, akik méréseikkel igazolták a mérgező gáz jelenlétét. A gázszolgáltató szakemberét is a helyszínre kérték, aki szintén kimutatta a szén-monoxid koncentrációt a levegőben, ezért a gázkazánt kiszakaszolta. Az eset során két ember enyhe szén-monoxid mérgezést szenvedett, őket kórházba szállították a mentősök további megfigyelésre.

Kidőlt fa miatt lassító autónak hajtott egy másik személyautó vasárnap kora este Kapuvár-Tőzeggyármajornál, a 8529-es számú úton. A kapuvári hivatásos tűzoltók áramtalanították mindkét autót, a kidőlt fát motoros láncfűrésszel feldarabolták és megtisztították az úttestet. A balesetben a hátsó járműben utazók közül ketten könnyű sérüléseket szenvedtek, őket kórházba vitték a mentőszolgálat munkatársai.

Szakácskönyv, papír és páraelszívó, valamint konyhai gépek égtek vasárnap délután Jánossomorján, a Nádor utcában. A mosonmagyaróvári hivatásos és a jánossomorjai önkéntes tűzoltók kiérkezésére a tulajdonosok áramtalanították az ingatlant és elzárták a gázt. A lakás füsttel telítődött, a tűzoltó egységek túlnyomásos ventillátorral átszellőztették a házat és átvizsgálták a padlásteret. A tűz keletkezésekor senki sem volt a lakásban, így sérülés nem történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.