Városlista
2021. július 23, péntek - Lenke

Hírek

2011. Július 07. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Csornai Rendőrkapitányság

Baleset-, és bűnmegelőzés nyári időszakban

 Baleset-, és bűnmegelőzés nyári időszakban

A Csornai Rendőrkapitányság közleménye

A Csornai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály illetékességi területén ( Csorna és Kapuvár Rk. területe ) az első félévben 35 személyi sérüléses baleset történt ( 14 súlyos , 21 könnyű ) , amelyben 46 személy sérült meg. A baleseteket 20 esetben személygépjármű , 4 esetben tehergépjármű , míg 8 esetben egy nyomon haladó jármű (motorkerékpár 2, kerékpár 4, segédmotorkerékpár 2) okozta. Ez is alátámasztja a mindennapi tapasztalatainkat , hogy az egy nyomon haladó járművek nemcsak elszenvedői , de figyelmetlenségük , sebességkülönbségük miatt okozói is a közutakon bekövetkező baleseteknek. Éppen ezért kérünk minden közlekedőt , hogy körültekintően , fokozott elővigyázatossággal vegyen részt a közúti forgalomban , hangsúlyosan érvényesüljön a látni és látszani alapelv , a kölcsönös bizalom és megértés.

Kérjük a szülőket , hogy figyelmeztessék a gyermekeket a nyári szünet alatt a KRESZ szabályok betartására , a szabályok elsajátíttatása és betartatása a szülők felelőssége is !

A nyári időszakban a közutakon fokozottan számolni kell a motorkerékpárok , segédmotor kerékpárok megjelenésére , ráadásul a nyári mezőgazdasági munkák miatt a munkagépek közúton történő megjelenésére is !

Az elmúlt időszakban tapasztaltuk , hogy a területünkön található bányatavakban , horgásztavakban a tiltás ellenére fürdenek . Ez rendkívül balesetveszélyes , kérünk mindenkit a tragédiák elkerülése érdekében csak a kijelölt helyeken fürödjenek , erre figyelmeztessék a szülők a nyaraló diákokat !

Sajnálatos módon az utóbbi hetekben területünkön több alkalommal fordult elő gépjármű feltörés, melynek során a gépjárművekben látható helyen hagyott értéktárgyak motiválták az elkövetőket. Kérjük a lakosságot, hogy fokozottan ügyeljenek értékeikre és járműveikben nem hagyjanak látható helyen értéket.

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján az iskolai szünet kezdetével az ellenőrizetlen szabadidőnek köszönhetően a gyermek és fiatalkorúak által elkövetett bűncselekmények számának növekedése minden évben sajnálatos tendencia. Sok esetben találkozni településeken éjszaka csellengő gyermek és fiatalkorú személyekkel. Ezúton kérjük a felnőtt lakosság figyelmét a fokozatos gondoskodásra és felügyeletre, valamint arra, hogy fokozottan figyeljék gyermekeik időtöltésének színhelyét, minőségét, kifejezetten az esti és késő esti, éjszakai tartózkodásuk kontrolálásával.

A nyári időszakban gyakrabban előforduló zseblopások, strand és öltözői lopások megelőzése érdekében fürdőhelyeken, és egyéb kirándulások alkalmával ne hagyják őrizetlenül értékeiket, amennyiben a lehetőség adott, használják ki a hely csomag, és értékmegőrző szolgáltatásait, egy kellemetlenül végződő kikapcsolódás megelőzése érdekében.  

Címkék: csorna, rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 23. 16:50, péntek | Helyi

Ideiglenes vízhiány lesz Kapuváron

Felhívás!

2021. Július 23. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2021. Július 23. 09:00, péntek | Helyi

Néma segélykiáltás

A magyar köztudatba a rendőrség egy olyan, nemzetközi porondon feltűnt segítségkérő jelzést vezet be, amellyel a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek akár némán is jelezni tudják, hogy veszélyben vannak.

2021. Július 22. 16:00, csütörtök | Helyi

Akár hiszi, akár nem, most van a legalkalmasabb időpont kéménytisztításra

A lakosság számára a kéményvizsgálat ingyenes, de csak hívásra mennek házhoz.