Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Július 05. 13:00, szerda | Helyi
Forrás: Sobor Önkormányzat

Hagyományos búcsú Soboron ünnepséggel és díjátadásokkal

 Hagyományos búcsú Soboron ünnepséggel és díjátadásokkal

Nyugdíjasokat búcsúztattak, jó tanuló diákokat köszöntöttek.

A búcsúi szentmisét követően a világi búcsút a Sobori Verbunkos és Hagyományőrző Néptánccsoport nyitotta meg a híres sobori verbunkkal. A hagyományos búcsúi ünnepségre a település Művelődési Házában várták a soboriakat és az elszármazottakat. Az ünnepség kezdetére megtelt a Kultúrház és volt, akinek már csak állóhely jutott.

A gálaműsorban felléptek a helyi néptánccsoport tagjai. Színes műsorral búcsúztatták a tanévet és jelképesen nyitották meg a szünidőt a sobori általános iskolások, valamint a Hobby Band Zenekar régi és mai slágerekből összeállított, nagy sikerű koncertet adott a Péter-Pál-i búcsú érdeklődő közönségének a helyi kultúrházban.

A fellépők színvonalas műsorát a hálás közönség nagy tapssal jutalmazta. Az ünnepség kiemelt része volt, amikor jutalmak átadására került sor. A hagyományokhoz híven átadásra került a Nemes László polgármester által alapított „Sobor Község Érdemes Diákja” cím, amit minden évben a kitűnő színötös tanulók kaphatnak. A Sobori Képviselő-testület által létrehozott „Jó Tanuló” díjak is átadásra kerültek. A településen élő 16 általános iskolásból 13-an jó tanuló vagy érdemes diák kitüntető díjat kaptak kiváló iskolai eredményeik miatt. Az elismerő oklevél mellett könyvjutalom is járt a díjazottaknak .

Haraszt Réka „Érdemes Diák”-díjban, Böcskei Imre, Molnár Martin, Böcskei Bálint, Molnár Dorina, Szegh Klarissza, Szilágyi Ágnes , Böcskei Katalin, Herángli Ákos, Szilágyi Zsófia, Gerencsér Alexa, Molnár Adrienn „Jó Tanuló „-díjban részesült.
Az ünnepség szép és megható része volt, amikor Nemes László polgármester búcsúztatta a z önkormányzat nyugdíjba vonuló munkatársait. Takácsné Sauer Szilvia, az egyedi óvoda vezetője mintegy 15 éven keresztül nevelte a sobori óvodásokat is, akik közül már ifjú emberként többen is részt vettek az ünnepségen és a virágok, ajándék mellett tapssal is köszöntötték a meghatódott intézményvezetőt, aki szép szavakkal köszönt el a település lakóitól, korábbi tanítványaitól.

Szintén meghatóan, könnyek között búcsúztatták a településen mintegy 23 évet a helyi konyhán dolgozó Kiss Bélánét, akit a helyiek megtisztelve csak Kató néniként hívnak. Kató néni hosszú éveken keresztül mindenki megelégedésére szolgálta a falu népét, szorgalmas munkájával sok finom főztjével jár kedvében a soboriaknak, de ahogyan Nemes László polgármester köszöntőjében elmondta, még Magyarország államfőjének, korábbi országgyűlési elnökének is ízlett Kató néni főztje.

A díjátadásokat követő koncert kiválóan megalapozta az esti búcsúi mulatozást.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.