Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2020. Október 14. 16:00, szerda | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

130 éve alakult meg Petőházán az önkéntes tűzoltó egyesület

130 éve alakult meg Petőházán az önkéntes tűzoltó egyesület

Jubileumi ünnepséget tartottak a hétvégén.

Petőháza legrégibb múltra visszatekintő egyesülete az önkéntes tűzoltó egyesület, mely még a dualizmus korában a község, a cukorgyár, továbbá két szomszédos település, Süttör és (Fertő)Endréd közös összefogásával alakult meg 1889. július 7-én.

Az évek során az egyesület sokat fejlődött, egyre modernebb és egyre nagyobb járműveket szereztek be, valamint különböző pályázatok segítségével sok technikai eszközt, áramfejlesztőt, szivattyúkat, EDR rádiókat, védőruhákat vásároltak.

A szombati ünnepségen részt vett, beszédet mondott és egyben gratulált is az egyesületnek a térség országgyűlési képviselője, a község polgármestere, a megyei tűzoltó szövetség elnöke és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője is. Az ünnepségen a tagoknak kerek évfordulós szolgálati érmeket is átadtak, valamint a korábbi parancsnok, Gombos József hatvan éves szolgálatáért egy szép festményt kapott a tűzoltó szertárról, melynek építése és bővítése az ő nevéhez köthető. Az ünnepség után a közösségi házhoz vonultak az ünneplők, ahol a Hegykői önkéntesek fúvószenekara térzenével szórakoztatta a résztvevőket.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 23. 14:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Programok, ameddig még lehet.

2020. Október 23. 09:00, péntek | Helyi

A biztonsági öv életet menthet

A passzív biztonsági eszköz jelentősége elsősorban a bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

2020. Október 22. 16:00, csütörtök | Helyi

Az ősz veszélyei az utakon

Világítás, fék, ablaktörlő.

2020. Október 22. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár