Városlista
2022. december 2, péntek - Melinda

Hírek

2013. Június 04. 14:22, kedd | Külföld
Forrás: frisss.hu

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

2013 nyár - havazik Ausztriában és Svájcban

Az előrejelzések szerint pénteken nemcsak a magasabban fekvő helyeken, hanem a völgyekben is lehet hóra számítani. Ausztriában akár 20-60 centiméternyi hó is hullhat.

Hiába köszönt be hamarosan a csillagászati nyár, nyugati szomszédunknál – főként Tirol és Salzburg tartományokban – több helyen havazik, vagy havas eső esik. Mindkét helyen készültségbe helyezték az útkezelőket, illetve arra készülnek, hogy az említett helyeken újra havazaskötelező lesz a téli gumi használata.

Az előrejelzések szerint a nyugati tartományokban, illetve délnyugaton akár már 600 méteres tengerszint szerinti magasságban is havazhat, míg a hegyekben 20-60 centiméter hó is hullhat.

Svájcban sem sokkal jobb a helyzet: a fővároshoz, Bernhez közeli Aeschiriedben körülbelül 1000 méterrel a tengerszint felett mindent ellepett a hó.

Csehországban fagyok idézik viszza a telet, volt ahol -5 foknál is hidegebb volt hajnalban.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 01. 13:54, csütörtök | Külföld

Lavrov: nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai

Nem állíthatók helyre Oroszország és a Nyugat korábbi kapcsolatai - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter csütörtöki moszkvai, az európai biztonság kérdéseiről megtartott sajtótájékoztatóján.

2022. December 01. 13:52, csütörtök | Külföld

A horvát kormány döntött az üzletek vasárnapi zárva tartásáról

A horvát kormány csütörtökön döntött az üzletek részleges vasárnapi zárva tartásáról - közölte Marin Piletic munkaügyi miniszter a kabinet ülését követő sajtótájékoztatóján.

2022. November 30. 12:44, szerda | Külföld

Ukrajnát támogató és a tagállamok védelmét garantáló nyilatkozatot fogadtak el a NATO külügyminiszterei

A NATO külügyminiszterei kétnapos bukaresti tanácskozásukon Ukrajnát támogatásukról biztosító, a tagállamok védelmét garantáló, és a nyitott kapuk politikájának folytatását ígérő közös nyilatkozatot fogadtak el.

2022. November 29. 06:00, kedd | Külföld

Rekorderedményt értek el a legnagyobb autógyártók a harmadik negyedévben

Rekordszintű eredménnyel zárták a harmadik negyedévet a legnagyobb autógyártó cégek az EY nemzetközi könyvvizsgáló és üzleti tanácsadó társaság egy hétfőn ismertetett kutatása szerint.