Városlista
2022. augusztus 9, kedd - Emőd

Hírek

2013. December 05. 12:58, csütörtök | Belföld
Forrás: MNO

21 éves az sms

21 éves az sms

Lassan negyed évszázada, hogy az új technológia, az sms megváltoztatta a mindennapi kommunikációnkat.

1992. december 3-án küldték el a világ első sms-ét. A boldog karácsonyt kívánó üzenet elküldése óta jelentősen átformálódott a mobiltelefonos kommunikáció, a felhasználók napjainkban már inkább internetes szolgáltatásokon keresztül kommunikálnak.

A mérföldkő ugyanakkor örökre nyomot hagyott a nyelvben. A felhasználók ugyanis mostanában jelentősen lerövidítve küldik el barátaik számára az általuk elmondani kívánt történést, hiszen 160 karakterben nem lehet regényeket írni.

Ironikus, hogy ezt a technológiai vívmányt először nem is vették túl komolyan, a szolgáltatók afféle mellékesként kívánták tartani, az igazi üzletet akkor még a telefonálásban látták. Pedig az sms-hez hasonló, az emberek mindennapjait megváltoztató szolgáltatás nem mindennap mutatkozik be a nagyközönség számára.

Címkék: üzenet, kommunikáció, sms

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 18:11, kedd | Belföld

Büntetőeljárás indult egy 2 és fél éves kislány vízbe fulladása miatt

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást egy 34 éves nő ellen.

2022. Augusztus 09. 17:16, kedd | Belföld

1901 óta a legszárazabb hét hónapon vagyunk túl

1901 óta a legszárazabb hét hónapon van túl Magyarország, az átlagos csapadékmennyiség csaknem fele hiányzik - írta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

2022. Augusztus 09. 15:09, kedd | Belföld

Újabb unokázós bűnbandát számolt fel a rendőrség

Befejeződött a nyomozás az időseket megkárosító, Angliából irányított csalók ügyében, a 14 tagú bűnszervezet felszámolásáról kedden számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

2022. Augusztus 09. 13:06, kedd | Belföld

Hatástalanították az óriási bombát Veszprémban - Fotók

Hatástalanították a Veszprém belvárosában talált 500 kilogrammos szovjet légibombát a Magyar Honvédség tűzszerészei kedden.