Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 23. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MNO

3 év múlva már nem kellünk a Teslák vezetéséhez

3 év múlva már nem kellünk a Teslák vezetéséhez

Mi is tátott szájjal olvastuk a Tesla igazgatójának szavait – Elon Musk úr az amerikai Financial Times gazdasági lapnak azt nyilatkozta a napokban, hogy a Tesla legfontosabb céljai között szerepel, hogy elsőként dobják piacra az önjáró autót.

A tervek szerint 2016-ig egy Tesla a megtett kilométerek akár 90 százalékát is képes lehet önállóan átvezetni. A cégvezető elmondta, hogy saját rendszer fejlesztésébe kezdtek, így nem kívánnak külsős beszállítóktól vásárolni az önjáró rendszerek tekintetében. A siker érdekében óriási összegeket fektetnek be az amerikaiak, a tesztek pedig állítólag már akár a többi márkánál, úgy a Teslánál is gőzerővel folynak.

Egyelőre az Egyesült Államokra alapoz a gyártó, de később természetesen már további kontinenseken is találkozhatunk a sofőri parancsok nélkül is közlekedni képes intelligens elektromos autókkal. A fenti kijelentés főleg annak tükrében meglepő, hogy az ilyen téren igen komoly fejlettségi szintet képviselő Mercedes nemrégiben mutatta be önjáró prototípusát (alábbi videó).

Ám a németek azt is hozzátették, hogy szériában várhatóan csak 2020-2025 között találkozhatunk a technológiával, és az ilyen téren szintúgy pionír szerepet betöltő Nissan és Volvo is hasonlóan nyilatkozott.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során