Városlista
2023. június 7, szerda - Róbert

Hírek

2014. Január 30. 11:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mszp.hu

310 forint felett az Euro

310 forint felett az Euro

Az államadósság nőtt, a forint gyengült a 2010-es kormányváltás óta - mondta Burány Sándor szerdán sajtótájékoztatón, a kormány gazdaságpolitikáját okolva.

Az MSZP politikusa szerint a gyenge forintárfolyam okai: "a hóbortos jegybankelnök", a növekvő államadósság és a kiszámíthatatlan kormányzati gazdaságpolitika.

Hozzátette: míg a kormányváltáskor 265 forintba került egy euró, szerdán kora délután 307 forintot kellett adni érte, a svájci frank árfolyama 188 forint volt akkor, most pedig jócskán meghaladja a 240 forintot.

A forint nem először él át nehéz napokat az Orbán-kormány alatt, és elemzők nem zárják ki, hogy még idén 340 forintig erősödik az euró - mondta.

Burány Sándor közölte: szemben Matolcsy György jegybankelnök szavaival, aki szerdán ismét az államadósság csökkenéséről beszélt, az Államadósság Kezelő Központ kimutatása szerint az adósság jelenleg 22 862 milliárd forint, míg a 2010-es kormányváltáskor nem érte el a 20 ezer milliárdot. Vagyis majdnem háromezermilliárd forinttal nőtt három év alatt - fűzte hozzá.

Ide vezetett az "értelmetlen szabadságharc" és a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája - jelentette ki az MSZP-s politikus, aki szerint már csak a kormányváltás hozhat gazdaságpolitikai fordulatot.

(A csütörtök délelőtti hírek szerint az árfolyam elérte a 312 forintot. a szerk.)

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 09:31, szerda | Belföld

Katasztrófajelenetek Tolnában, sárfolyam sodorta el az autókat

Szekszárdtól északnyugatra, Kétyen valóságos saras vízözön alakult ki kedden délután.

2023. Június 07. 07:00, szerda | Belföld

Augusztus végén megnyílik a felújított Corvin áruház Budapesten

Corvin Palace néven nyit meg augusztus végén a felújított Corvin Áruház a budapesti Blaha Lujza téren, az eredeti állapotban helyreállított homlokzatot takaró háló kedden ünnepélyes keretek között került le az épületről.

2023. Június 07. 06:58, szerda | Belföld

Álhír, hogy egy magyar KFOR katonának irányított véradásra lenne szüksége

Egyik sérülttel kapcsolatosan sem merült fel eddig szakmai igény irányított véradásra.

2023. Június 06. 14:37, kedd | Belföld

Több mint 150 millió forintnyi hamisított terméket, köztük LEGO-játékot foglalt le a NAV

Hamis LEGO-játékot, szabadidőruhákat és partiszetteket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a 153 millió forint értékűrakományra az M43-as autópályán egy bolgár rendszámú kamionban ellenőrzésekor bukkantak.