Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2014. Január 30. 11:37, csütörtök | Belföld
Forrás: mszp.hu

310 forint felett az Euro

310 forint felett az Euro

Az államadósság nőtt, a forint gyengült a 2010-es kormányváltás óta - mondta Burány Sándor szerdán sajtótájékoztatón, a kormány gazdaságpolitikáját okolva.

Az MSZP politikusa szerint a gyenge forintárfolyam okai: "a hóbortos jegybankelnök", a növekvő államadósság és a kiszámíthatatlan kormányzati gazdaságpolitika.

Hozzátette: míg a kormányváltáskor 265 forintba került egy euró, szerdán kora délután 307 forintot kellett adni érte, a svájci frank árfolyama 188 forint volt akkor, most pedig jócskán meghaladja a 240 forintot.

A forint nem először él át nehéz napokat az Orbán-kormány alatt, és elemzők nem zárják ki, hogy még idén 340 forintig erősödik az euró - mondta.

Burány Sándor közölte: szemben Matolcsy György jegybankelnök szavaival, aki szerdán ismét az államadósság csökkenéséről beszélt, az Államadósság Kezelő Központ kimutatása szerint az adósság jelenleg 22 862 milliárd forint, míg a 2010-es kormányváltáskor nem érte el a 20 ezer milliárdot. Vagyis majdnem háromezermilliárd forinttal nőtt három év alatt - fűzte hozzá.

Ide vezetett az "értelmetlen szabadságharc" és a kormány kiszámíthatatlan gazdaságpolitikája - jelentette ki az MSZP-s politikus, aki szerint már csak a kormányváltás hozhat gazdaságpolitikai fordulatot.

(A csütörtök délelőtti hírek szerint az árfolyam elérte a 312 forintot. a szerk.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 24. 08:12, szerda | Belföld

Profession.hu: a magyar munkavállalók elsősorban a bér alapján választanak munkahelyet

A munkavállóknak globálisan állásuk hosszú távú biztonsága a legfontosabb szempont egy állás kiválasztásánál, Magyarországon viszont a bérezés áll az első helyen

2024. Július 24. 08:05, szerda | Belföld

Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe

Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe

2024. Július 24. 08:03, szerda | Belföld

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között

Újabb gyorsforgalmi közúti kapcsolat létesül Magyarország és Ausztria között - közölte az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) kedden az MTI-vel.

2024. Július 24. 08:00, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a beruházásösztönzési stratégia fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll

A kormány beruházásösztönzési stratégiájának fókuszában most a délnyugat-magyarországi térség áll, a cél elősegíteni a régióbeli vármegyék iparának gyors fejlődését