Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2013. November 25. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: saját forrás

40 éves jubileumát ünnepelte a csornai nyugdíjasklub

40 éves jubileumát ünnepelte a csornai nyugdíjasklub

Egyesületként működnek tovább

Vasárnap délután ünnepelni gyűltek össze a nyugdíjasklub tagjai a csornai művelődési központban. Szinte már hazajárnak ide. Hetente keddenként az intézményben tartják foglalkozásaikat, de sokkal többször fordulnak meg a házban, hiszen a különböző rendezvényeken, színházi előadásokon segítenek jegyszedőként, ruhatárosként minden ellenszolgáltatás nélkül.

Az ünnepre meghívták a klubtagokat, a korábbi vezetőket, a környékbeli nyugdíjas klubok képviselőit is. Németh Győzőné, az immár Csornai Írisz Nyugdíjas Egyesületként működő csoport vezetője gyertyagyújtással emlékezett meg a klub néhai tagjairól, majd ajándékokat adott át a legrégebbi klubtagoknak és a munkájukat segítőknek. Külön köszönetet mondtak a művelődési központ egykori igazgatójának Ihászné Sebján Máriának és munkatársának Ábrahámné Horváth Ildikónak, akik évtizedeken keresztül segítették az akkor még a művelődési ház klubjaként működő közösség munkáját. A valamikori alapítók közül már csak Horváth József van közöttünk, őt távollétében köszöntötték.

Az évfordulóját ünneplő közösséget köszöntötte Dr Turi György polgármester, Pozsgai Balázs, a Pannon Nyugdíjas Szövetség elnöke, Szalayné Galambosi Tímea, a Csorna Városi Művelődési Központ igazgatója és Nagy Péter, a Pannon Nyugdíjas Szövetség címzetes elnöke.

Az ünnepi műsorban versekkel léptek fel a klub tagjai, Vági Istvánné, Kun Józsefné, Homoki András és Molnár Ferenc. Az óvodások kedves műsora sok néző szemébe csalt könnyeket, nagy tapsot kapott a Bárdos kórus és a mazsorettek műsora is. Az ünnepség utolsó műsorszáma a másfél hónapja alakult Írisz népdalkör volt, melynek gerincét a klubtagok adják.

Az ünnepi műsor után szerény fogadáson, néhány szelet sütemény és pohár bor mellett beszélgettek az elmúlt 40 év eseményeiről és a jövőről, a terveikről.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Május 17. 09:00, péntek | Helyi

FussRábaköz 2024

24 órás váltófutás!

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

Vágányzári menetrend a Szombathely – Csorna vasútvonalon

Vonatpótló buszok közlekednek.