Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2021. Január 16. 10:40, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

422 ellenőrzésből 3 ittas vezetőt szűrtek ki tegnap a rendőrök

422 ellenőrzésből 3 ittas vezetőt szűrtek ki tegnap a rendőrök

Alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

Az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megye útjain az egyenruhások 422 esetben végeztek alkoholszondás ellenőrzést, amelynek során 3 járművezetőnél jelzett pozitív értéket a műszer.

A járőrök a 8606-os számú úton, Beled külterületén ellenőrizték egy személygépkocsi vezetőjét 2021. január 15-én 21 óra 15 perckor. A rendőrök a férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre a helyi rendőrörsre előállították.

A rendőrök Újkéren, a Hunyadi úton ellenőrizték egy jármű sofőrjét 2021. január 15-én 19 óra 20 perckor. A járőrök a férfival szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért további mintavételre a Soproni Rendőrkapitányságra előállították.

A győri rendőrök a város belterületén, a Zrínyi utcában igazoltatták egy személygépkocsi sofőrjét 2021. január 15-én 8 óra 5 perckor. Az ellenőrzés során az egyenruhások megállapították, hogy a férfi járművezetéstől eltiltás hatálya alatt vezette a gépkocsit, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a Győri Rendőrkapitányságra előállították.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét arra, hogy az ittas járművezetés kiemelt baleseti kockázatot jelent, ezért kérik a közlekedőket, hogy alkohol fogyasztását követően senki ne üljön a jármű volánja mögé!

Aki alkohol fogyasztását követően vezet, annak szűkül a látótere, így nehezebben veszi észre a fontos ingereket. A látás megromlása általában nem tudatosul, ezért különösen veszélyes. Az ittas járművezető azt hiszi, hogy a látása tökéletes, és ennek megfelelően vezet.
A mozgásai pontatlanabbá válnak. Vezetés közben nagy szükség van a mozgások pontos irányítására, a kéz- és lábmozgások összerendezésére. Alkohol hatása alatt a gépkocsik vezetői nem érzékelik időben a jármű kismértékű oldalirányú kitéréseit, a megfelelő kormánykorrekciót késve hajtják végre, ennek következtében a járművet nem tudják egyenesen tartani az úton.
Alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

„…hogy mindenki hazaérjen!”

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 16:00, csütörtök | Helyi

Életet mentett a szén-monoxid érzékelő Csornán

Az ajánlott szén-monoxid érzékelők listáját megtalálja a cikkben.

2021. Március 04. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Március 04. 08:26, csütörtök | Helyi

Baleset történt Fertőszentmiklósnál

A Röjtökmuzsaj felé vezető úton félpályán halad a forgalom.

2021. Március 03. 16:00, szerda | Helyi

Hasznos tanácsok az adóhivataltól a külföldi jövedelemigazolásokhoz

Külföldi jövedelemigazolás kérésére postai úton, illetve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain személyesen van lehetőség.