Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2017. December 04. 16:00, hétfő | Helyi
Forrás: Castrum SC Kapuvár

46 évesen harcolt élete első full-contact versenyén

46 évesen harcolt élete első full-contact versenyén

Szerette volna kipróbálni, milyen egy verseny.

Lezárult a Castrum utánpótlás versenyszezonja 2017. december 2-án Várpalotán. Az V. Palota Kupán 25 egyesület 260 nevezője 3 országból érkezett. A kapuvári karate egyesület 12 fővel képviselte a Hanság fővárosát. Igazán szép eredmények születtek, hiszen a Castrum versenyzői 4 arany-, 1 ezüst- és 7 bronzérmet vívtak ki maguknak. Újonc versenyzőjük 46 évesen lépett tatamira a felnőtt nehézsúlyban, és bronzérmével járult hozzá csapata sikeréhez!

A 2017-es esztendőben a Magyar Kyokushin Karate Szervezet klubjainak pontversenyében a Castrum SC Kapuvár 52 klub közül az előkelő 4. helyen végzett.

Sensei Pantelics Péter tanítványai szinte végig versenyezték az évet. Sikerrel járták meg Ausztriát, Szlovákiát, Horvátországot, Németországot, Kazahsztánt, Lengyelországot.

Legutóbb pedig az V. Palota kupán, Várpalotán harcoltak, és gyűjtötték az érmeket.

- Aranyérmesek: Serfőző Hanga, Fandák Ajándék, Bacsó Márton, Szűcs Ádám
- Ezüstérmes: Szücs Hanna
- Bronzérmesek: Serfőző Zalán, Németh Virág, Németh János, Nyikos Eszter, Csonka Lili, Remete László és Hoffer András

Az 1971-es születésű Remete László korábban kézilabdázott. Hat hónapja csatlakozott a Castrumhoz, és munkája mellett készült az edzéseken az élversenyzőkkel. Mikor lehetőség adódott rá, hogy a felnőtt „C” kategóriás szabályok közt a férfi nehézsúlyban megmérettesse magát, azonnal kérte nevezését a versenyre. A körmérkőzéses szisztémában zajló három küzdelmet követően nagyon elfáradt, de egy cseppet sem bánta, hogy tatamira lépett.

- Most, hogy kipróbáltam én is a Kyokushin verseny küzdelmeket, óriásit nőttek a szememben ezek a fiatal karatésok. Jó nézni, ahogy védenek, ütnek, rúgnak és ügyesen mozognak. Kívülről olyan egyszerűnek látszik a dolog. Belülről átélve már több olyan dologgal is meg kell küzdenie az embernek, ami úgymond láthatatlan tényező. Amíg ki nem próbálja az ember, kicsit hihetetlenül hangzik az edző szájából. Örülök, hogy ebbe a csapatba tartozom, és köszönöm Senseiemnek és Senpaiomnak a felkészítést. Ha lesz még rá lehetőségem, szeretném folytatni a csapattal a versenyzést.” – nyilatkozta a 46 éves vállalkozó.

Remete László támad

Címkék: castrum, karate, kyokushin

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:00, szerda | Helyi

Vitnyéden is összeszedték a szemetet

Te Szedd!

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

Lomtalanítás Rábatamásiban

Hulladékot csak rábatamási lakcímmel rendelkező személy adhat le.

2024. Május 01. 09:00, szerda | Helyi

Május egytől új nyitvatartással látogathatók a nemzeti park bemutatóhelyei

Lászlómajor Bemutató Majorság és az öntésmajori Hanság Élővilága Kiállítás.

2024. Április 30. 16:00, kedd | Helyi

Útlezárás és parkolási korlátozás Csornán a majális miatt

Felhívás