Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2021. Március 05. 15:24, péntek | PR
Forrás: (x)

5 dolog, amit muszáj megtenned, mielőtt befektetsz valahová

5 dolog, amit muszáj megtenned, mielőtt befektetsz valahová

Amíg nem vagy tisztában azzal mennyi pénzed van, addig befektetésekben sem gondolkodhatsz. A legtöbben költségvetést készítenek, statisztikát vezetnek a kiadásaikról és a bevételeikről.

Megfelelő pénzügyi tervezés nélkül elég valószínű, hogy a pénzedet csak kidoboz az ablakon. A legtöbb ember a nem megfelelő felkészülésen csúszik el. Odakint, mindenkinek teljesen eltérő a pénzügyi helyzete. Tehát a pénzügyi céljaidat és szükségleteidet ehhez kell megfeleltetned: az emberek döntéseket hoznak. Néhányan a helyes utat választják, néhányan azonban nem.

Mit kellene tenned mielőtt elkezdenél beruházni?

A pénzügyi tervezés folyamatának a része maga a befektetés. Jóllehet az eljárás maga nem itt kezdődik. Megalapozni a beruházások megkezdését azonban nem egy bonyolult feladat. Elegendő idő és energia ráfordításával, bárki képes lehet erre. Van néhány dolog, amivel tisztában kell lenned, mielőtt belevágnál az első befektetési terved kidolgozásába.

1. Kérj tanácsot

Ha nem vagy teljesen biztos abban, hogy kezdj bele, akkor mindenképpen kérj tanácsot a terület szakértőjétől. Egy pénzügyi tanácsadó az a személy, akire szükséged van, ha a terveidet sikeresen valóra szeretnéd váltani. Ő fogja végig kísérni veled az egész folyamatot, a pénzügyi célok meghatározásától kezdve, egészen a befektetés tervezés utolsó mondatáig. Amennyiben nem rendelkezel megfelelő tudással, semmiképpen ne menj bele olyan komplikált üzleti tranzakciókba, mint a binális piacok.

2. Vázold fel a háztartási kiadásokat

Ennek kell az első lépésnek lennie, mert a háztartási kiadások határozzák meg, hogy mennyi pénzed marad, amit be tudsz majd fektetni. A költségvetés elkészítéséhez elsősorban le kell jegyezned egy darab papírra a kiadásaidat és a bevételi forrásaidat, ez lehet a fizetésed, bérleti díjjakból befolyó pénzek, kamatok, osztalékok stb.

3. Szabadulj meg a tartozásaidtól

Minél hamarabb meg tudsz szabadulni a függőben lévő tartozásaidtól, annál hamarabb leszel képes befektetéssel több pénzt keresni. Tegyük fel, hogy évente 10%-kal növeled a befektetési portfoliódat. Ám semmit nem fogsz keresni, ha ezt a 10%-ot arra használod fel, hogy az adósságaidat törleszd.

4. Legyen biztonsági tartalékod

Az élet nem mindig úgy alakul, ahogy akarjuk. A pénzügyi terveink és az álmaink pedig általában csak a pozitív kimenetelre fókuszálnak. Bármennyire is megfelelően előkészítetted a tervedet, különböző okokból vagy körülmények miatt mégis elbukhatsz.

5. Legyenek nagy céljaid

A jó befektetési tervek kulcsa, hogy a befektetéseidnek mindig legyen egy végső célja. Na most, ennek ezer és egy oka van, hogy miért fontos ez. Mind közül a legfontosabb, hogy tisztában kell lenned azzal, hogy milyen hosszan kell a befektetési periódusodnak tartania. Nem is beszélve arról, hogy nem tudod, mekkora kockázatot tudsz bevállalni, anélkül, hogy veszélyeztetnéd a terv sikerét.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 12:50, csütörtök | PR

Ép testben ép lélek

Azt mindenki tudja, hogy a mozgás nagyon fontos egészségünk szempontjából, jó érzéssel tölt el és formálja az alakod. Miért van ez így? Mi mindent ad szervezetednek a rendszeres edzés? Erről szól a mai cikkünk.

2021. Április 14. 10:12, szerda | PR

Melyik az erősebb NB 2-es győri csapat?

A tabella alapján erre a kérdésre egyértelmű a válasz, de ezúttal nem csak ezt vettük figyelembe, hanem megnéztük a pontos számokat és érdekes statisztikákat is összegyűjtöttünk a két klubról.

2021. Április 14. 10:05, szerda | PR

Pszichogyerekek és vírus - Nyári tábor 2021

A PEOPLE TEAM-tábor a „táborok tábora” Magyarországon, ahova még a Rábaközből is érkeznek gyerekek.

2021. Április 09. 18:18, péntek | PR

Ezek az Audi legnépszerűbb modelljei Magyarországon

A német csúcsmárka, az Audi magyarországi kínálatában jelenleg 15 modell kapható, mind magas minőséget és felhasználóbarát kialakítást kapott, ezért válhatott a brand világszinten megbecsült autógyártóvá.