Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. Február 10. 09:56, péntek | Helyi
Forrás: Diákhitel Központ Zrt

5 nap múlva lejár az első Diákhitel igénylési határidő

5 nap múlva lejár az első Diákhitel igénylési határidő

Február 15: közeleg a tavaszi félév első Diákhitel igénylési határideje

Február 15-ig adhatja le hiteligénylési kérelmét az a hallgató, aki már márciusban Diákhitelben szeretne részesülni. A diákhitelek változatlanul kedvező kamattal érhetők el: a szabad felhasználású Diákhitel1 3,35%-os, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 fix 2%-os kamattal nyújt segítséget a diákoknak.

Elindult a tavaszi szemeszterre vonatkozó Diákhitel igénylési időszak. Aki február 15-ig benyújtja hiteligénylési kérelmét az MFB csoporthoz tartozó Diákhitel Központhoz, már március közepén a kért összeghez juthat. A felvehető hitelösszegek a Diákhitel1 esetében képzési formától függetlenül, havonta 15, 21, 25, 30, 40, maximum 50 ezer forint (ez szemeszterenként egy összegben is kérhető), a kötött felhasználású Diákhitel2 felvehető maximuma az igénylő képzési költségének összege. A változó kamatozású Diákhitel1 változatlanul kedvező feltételekkel, 3,35%-os kamattal elérhető minden hallgató számára, az államilag kamattámogatott Diákhitel2 fix 2%-os kamattal az önköltséges képzésen tanulóknak nyújt segítséget képzési díjuk kiegyenlítésében.

Az igénylést az egyetemek és főiskolák elektronikus tanulmányi rendszereinek hallgatói felületéről célszerű elindítani, így az adatlap helyben, a felsőoktatási intézmény Tanulmányi Osztályán kinyomtatható és le is adható. A nyomtatvány kitöltésére a Diákhitel internetes hitelügyintézési felületén, a Diákhitel Direktenis lehetőség van. A Diákhitellel kapcsolatos minden fontos információ, tudnivaló magyar és angol nyelven elérhető a Diákhitel Központ internetes felületén a. A Személyes Ügyfélszolgálat Budapesten két helyszínen - a Kacsa utcában és a KÖKI Terminálon - várja az érdeklődőket.

Címkék: diákhitel, határidő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Bágyogszováton

Te Szedd!

2024. Április 24. 13:00, szerda | Helyi

Önkéntes szemétszedés Szilban

Te Szedd!

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

Főzőverseny felhívás a Kónyi Bikafesztiválra

Főzőcsapatok jelentkezhetnek.

2024. Április 23. 16:00, kedd | Helyi

Eldőlt, hogy ki készítette tavaly a legjobb bort a Csornai Járásban

XI. Bágyogszováti Borverseny eredményei