Városlista
2022. december 4, vasárnap - Barbara, Borbála

Hírek

2018. November 22. 11:01, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI - Fotók: police.hu

5000 forintért vertek agyon egy sörösüveggel egy idős asszonyt Tatabányán

5000 forintért vertek agyon egy sörösüveggel egy idős asszonyt Tatabányán

Vádat emeltek egy 20 éves férfi ellen, aki a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség szerint súlyosan bántalmazott egy 87 éves asszonyt tavaly októberben tatabányai otthonában, mert tőle akart pénzt szerezni.

Az idős nő két nappal később belehalt sérüléseibe – közölte a vádhatóság csütörtökön az MTI-vel.

Reszl Ildikó főügyész tájékoztatása szerint a férfi néhány hónappal korábban szabadult a börtönből. Jövedelme, munkahelye nem volt. Hajléktalanként élt, az egyedül élő asszony lakásával szemközti garázsban húzta meg magát, és rendszeresen bejárt a nőhöz, cigarettát, kisebb összegeket kért tőle.

A tél közeledtével a vádlott a nagybátyához szeretett volna költözni, aki pár ezer forintot kért ezért, majd rávette, hogy az asszonytól szerezzen pénzt, akár erőszakkal is.

2017. október 1-jén reggel mindketten a nő lakásához mentek, a rokon kint várakozott, a fiatal férfi pedig bement a nyitott kertkapun, a neki háttal ülő asszonyt egy sörösüveggel kétszer, majd ököllel többször megütötte, ezután fejbe rúgta, és össze-vissza verte.

A támadó végül az asszony konyhai szekrényben lévő pénztárcájából kivett ötezer forintot, a sörösüveg szilánkjait a szemetesbe dobta, majd a vérző sértettet magára hagyva kiment a lakásból.

A férfiak a pénzt egymás között elosztották.

Az idős asszony még ki tudott jutni a ház elé az udvarra, ahol összeesett, a mentőket a szomszédok értesítették. A nő két nap múlva a kórházban meghalt.

A főügyészség a fiatal férfit minősített emberöléssel, míg társát – aki a gyilkosságban nem vett részt – felbujtóként elkövetett, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással vádolja.

Címkék: emberölés, tatabánya

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 04. 18:41, vasárnap | Belföld

Idén új helyszínen várja az adományokat a Mikulásgyár

dén új helyszínen, az V. kerületben, a Városháza Parkban lévő Szolidaritás parkjában nyitotta meg kapuit az ország egyik legnagyobb karitatív akciója, a Mikulásgyár.

2022. December 04. 11:13, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: a kormánynak az energiaárak mellett az ellátásbiztonságért is harcolnia kell

Nem csupán az olaj és gáz árának emelkedése ellen kell harcolnia a kormánynak, hanem az ellátás biztonságát is garantálnia kell.

2022. December 04. 11:10, vasárnap | Belföld

Polgár Juditot beiktatták a sakk Hírességek Csarnokába

Szombat este St. Louisban ünnepélyes keretek között beiktatták a sakkozók Hírességek Csarnokába Polgár Juditot, minden idők legjobb női játékosát.

2022. December 04. 08:39, vasárnap | Belföld

AM: a vadhús fenntartható, természetes, egészséges és hazai