Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 29. 07:19, szerda | Sport
Forrás: STOP / Sztárnaptár

70 éves a futball élő legendája

70 éves a futball élő legendája

70 éves Dino Zoff olasz labdarúgó, aki azokra sem haragszik, akik megdöntik a rekordjait.

A világszerte ismert kapus az itáliai foci élő legendája, aki lassan harminc éve visszavonult, ám most is több rekord fűződik a nevéhez. 1142 percen át nem kapott gólt nemzetközi meccsen, soha azelőtt és azután kapus ilyen sokáig nem őrizte meg góltól a hálóját. Máig ő a legidősebb labdarúgó, aki világbajnoki címet szerzett, az 1982-es világbajnokságon negyven éves, négy hónapos és tizenhárom napos volt, amikor elhódította a világbajnoki trófeát.

Száztizenkét alkalommal védte az olasz válogatott kapuját, sokáig ez is rekord volt az olasz kapusok között, most novemberben Buffon érte utol e tekintetben kiváló elődjét. Zoff nem haragszik ezért, ő Buffon talán leglelkesebb szurkolója. Mindig elmondja, hogy őt tartja a világ legjobb kapusának.

Dino Zoff a világbajnoki mellett Európa-bajnoki címmel is büszkélkedhet, 1968-ban szerezte társaival. A Napoli és a Juventus játékosa volt, s hat bajnoki cím, két olasz kupagyőzelem kivívásában vett részt, 1977-ben a Juventusszal megnyerték az UEFA Kupát is. Nem neheztelt Pagliucára sem, aki az olasz kapusok bajnoki rekordját hódította el tőle, amikor 571. pályára lépésével megdöntötte az ő korábbi rekordját - pedig Pagliuca az Ascoli kapusa volt, Zoff a Juventus kapuját védte.

Éveken át volt a Juve és a válogatott csapatkapitánya, a posztot azért bízták rá, mert a legkiélezettebb helyzetekben is megőrizte higgadtságát, s ezzel segítette csapattársait. Egykori társa, Cabrini szerint ha ő állt a kapuban, nem kellett annyit izgulni.

Sztárnaptár / STOP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 07:51, szerda | Sport

MOL Magyar Kupa - A Paks jutott elsőként a döntőbe

A bajnokságban harmadik helyezett Paksi FC jutott elsőként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, miután kedden hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Kisvárdát.