Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2023. Február 17. 20:00, péntek | Külföld
Forrás: Euronews

792 milliárd eurót fordított az energiakrízis kezelésére Európa 2023 januárjáig

792 milliárd eurót fordított az energiakrízis kezelésére Európa 2023 januárjáig

A Bruegel Intézet kutatásának adatai.

Az összeg azon támogatások, illetve intézkedéscsomagok összértékét tartalmazza, amelyeket az Európai Unió országai azért bevezettek be, hogy megvédjék állampolgáraikat, illetve intézményeiket az ukrajnai orosz invázió okozta brutális mértékű energiaár-emelkedéstől.

Az összeg jelentősen növekedett a novemberi értékelésben szereplő 706 milliárd euróhoz képest. A kiadási listát Németország vezeti mintegy 270 milliárd euróval, ami szintén komoly emelkedés a Scholz kancellár által tavaly ősszel tett 200 milliárdos bejelentéshez képest.

A németeket a britek, az olaszok és a franciák követik, azonban ezen országok egyikében sem érték el a 150 milliárd eurós kiadási szintet, míg a legtöbb tagállam ezeknek az összegnek csak a töredékét költötte. A Breugel Intézet kutatóinak számításai szerint a Magyarországon bevezetett intézkedések költsége mindössze 1,58 milliárd euró volt a vizsgált időszakban.Az európai államok által az energiaválság kezelésére fordított támogatások összege már meghaladja az Európai Unió COVID-19 helyreállítási alapjának keretét, ami 750 milliárd euró volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.