Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2023. Október 04. 09:34, szerda | Belföld
Forrás: MTI

A 4iG optikai kábelvezetéket épít Egyiptomtól Albániáig a Telecom Egypttel

A 4iG optikai kábelvezetéket épít Egyiptomtól Albániáig a Telecom Egypttel

A 4iG Nyrt. és a Telecom Egypt kedden nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá egy Albániát és Egyiptomot a tenger alatt összekötő nagy kapacitású optikai kábelvezeték kiépítéséről és üzemeltetéséről

- jelentette be a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán a budapesti központú infokommunikációs vállalat.

Az együttműködésben kialakított új európai tengeri kábeles belépési ponton, és ezáltal a meglévő földközi-tengeri útvonalakhoz képest diverz tranzitútvonalon a 4iG részesedésre kíván szert tenni az Európa és Ázsia, valamint az Európa és Kelet-Afrika közötti hatalmas és gyorsan növekvő adatforgalom piacából - fogalmazott közleményében a cég.

Az idei első fél évben a 4iG a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerint számolt konszolidált nettó árbevétele 118,5 százalékkal, 266,2 milliárd forintra, a kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti nyeresége (EBIDTA) 190 százalékkal 95,3 milliárd forintra, míg az adózott eredménye 7,8 milliárd forintra nőtt.

A cégcsoport Magyarország második legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója és piacvezető IT rendszerintegrátor vállalata, amely mellett a 4iG montenegrói és albán távközlési leányvállalatai is meghatározó, vezető társaságok saját nemzeti piacaikon.

A 4iG részvényeit a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzik, a részvény árfolyama az elmúlt egy évben 611 forint minimumot és 880 forint maximumot ért el. Kedden 847 forinton zárt.

Címkék: 4iG

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;