Városlista
2023. június 2, péntek - Anita, Kármen

Hírek

2011. December 25. 15:08, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

A belügyminisztérium örül, hogy nem „ balhéznak” annyit

A belügyminisztérium örül, hogy nem „ balhéznak” annyit

Huszonhét éve nem volt olyan alacsony az előállított futballszurkolók száma Nagy-Britanniában, mint az elmúlt idény során.

A hírt bejelentő belügyminisztérium értelemszerűen sikerként könyvelte el a visszaesést, utalva arra, hogy a szigetországot sokáig azonosították a futballhuliganizmussal.

A legutóbbi adatok szerint a 2010/2011-es szezonban Angliában és Walesben 3089 előállítás történt labdarúgó-mérkőzésekkel összefüggésben, ami kilenc százalékkal kevesebb, mint az azt megelőző idényben. Ez az adat egyébként a legkedvezőbb azóta – az 1984/1985-ös évadtól számítva –, hogy rendszeresen publikálják az összesítést.

A belügyminisztérium értékelése szerint hatékonynak bizonyulnak azok az intézkedések, amelyekkel a randalírozókat kitiltják a stadionokból. A tárca összegzése szerint az eltiltásukat letöltött szurkolók 92 százaléka már nem jelent veszélyt a közrendre.

Oliver Eden bűnmegelőzésért felelős államtitkár arra biztatta a szurkolókat, hogy ezen az úton haladjanak tovább, egyúttal figyelmeztette őket, hogy a jövő évi, lengyel–ukrán közös rendezésű Európa-bajnokságon a világ szeme rajtuk lesz, már csak ezért se hívják fel magukra a figyelmet rendzavarással.

Címkék: futball, Sport, szurkoló

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 01. 11:28, csütörtök | Sport

A Forza Racinghez igazol Gender Tamás Junior

Abban a Forza Racing csapatban folytatja tovább nemzetközi sportpályafutását Gender Tamás Junior, amelynek története az alapító szerint George Russell bajnoki címével kezdődött.

2023. Június 01. 07:37, csütörtök | Sport

A Sevilla nyerte az Európa Liga budapesti döntőjét

A Sevilla 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel felülmúlta az AS Romát a labdarúgó Európa-liga szerdai döntőjében, melyet a Puskás Arénában rendeztek.

2023. Május 31. 16:09, szerda | Sport

Kovács Bálint: “Remekül szolgálta a felkészülésünket ez a hétvége a spa-i 24 órásra”

A H-Moto Team pilótája ezúttal az Alpok Adria Bajnokság szezonnyitóján állt rajthoz a Slovakiaringen.

2023. Május 30. 13:27, kedd | Sport

Holnap rendezik a Európa Liga budapesti döntőjét

Európa-liga - A trófea mellett a BL-indulás a tét a budapesti döntőben.