Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Április 27. 09:57, szombat | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Belügyminisztériumban tartott ünnepségen vette át kitüntetését a csornai tűzoltó

A Belügyminisztériumban tartott ünnepségen vette át kitüntetését a csornai tűzoltó

Belügyminiszteri elismerések a rendőrök és a tűzoltók napja alkalmából

Papp Károly rendőr altábornagy a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen emlékeztetett arra, hogy április 24-e Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4-e pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja. Ezeket a jeles napokat a két szervezet évtizedek óta ünnepli, az idén kilencedik alkalommal közösen. A közbiztonsági főigazgató kiemelte: a megfelelő közbiztonság a polgárok alapvető igénye, a legfontosabb szükségleteik közé tartozik, áthatja a mindennapokat és a demokratikus társadalom működésének nélkülözhetetlen feltétele. Azt mondta, hogy a közbiztonság az elmúlt évben is kiegyensúlyozott, szélsőségektől mentes volt, ezt támasztják alá a különböző felmérések is. Papp Károly egy friss felmérésre hivatkozva elmondta: a rendőrség munkájával a felnőtt lakosság 83,1 százaléka általánosságban elégedett, a felnőtt lakosság rendőrképe pozitív, a megkérdezettek 89 százaléka szerint a rendőrök teszik a dolgukat. A tűzoltókkal kapcsolatban Papp Károly arról beszélt, a tűzoltók hosszú évek óta első helyen állnak a lakosság bizalmi indexét mérő felméréseken, és ez így volt 2018-ban is, a testület magas színvonalon végezte feladatát a tűzoltóság, polgári védelem területén. A közbiztonsági főigazgató szólt arról is, hogy tavaly is biztosítottak voltak a költségvetési források a nyugodt, kiegyensúlyozott működéshez, folytatódott a felszerelések cseréje és új épületeket is átadtak.

Az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint A köz szolgálatáért érdemjelet adott át.

Megyénkből két hivatásos tűzoltó is belügyminiszteri elismerést kapott.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül a Tűzoltóság Napja alkalmából „Az év tűzoltója” miniszteri díjat adományozta egy egri és egy tatabányai hivatásos tűzoltó mellett, Fekete Szabolcs tűzoltó zászlósnak a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztály Megyei Műveletirányítási Ügyelet referensének.

A belügyminiszter kiemelkedő szolgálati tevékenysége elismeréséül a tűzoltóság napja alkalmából – a BM Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának javaslatára – Szent Flórián Érdemjelet adományozott Jéger Gyula c. tűzoltó főtörzszászlósnak, a Kapuvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság Csornai Katasztrófavédelmi Őrs szerparancsnokának.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 10:00, kedd | Helyi

Huszonhárom rábaközi település önkéntes tűzoltó egyesületei nyertek támogatást idei pályázatukkal

Megszülettek az idei támogatási pályázat eredményei.

2019. Június 24. 16:00, hétfő | Helyi

Felújítják Csornán a Városháza előtti teret

A Vilmos Park Kft szeptember végére tervezi a munkák befejezését.

2019. Június 24. 11:00, hétfő | Helyi

Véradás a Rábaközben

Egyetlen véradással három beteg emberen segíthet.

2019. Június 24. 10:00, hétfő | Helyi

Eltűnt lányt keresnek a rendőrök

A rendőrség az állampolgárok segítségét kéri.