Városlista
2024. április 13, szombat - Ida

Hírek

2012. Március 03. 14:09, szombat | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

A Benfica otthon veszítette el a Porto elleni rangadót

A Benfica otthon veszítette el a Porto elleni rangadót

A Benfica hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a Portótól a portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga Sagres) 21. fordulójában.

A 0–1 után 2–1-es előnyre szert tevő Benfica a 77. percben, már 2–2-es állásnál emberhátrányba került. A házigazdáknál paraguayi légiós duplázott, a vendégek találatait két brazil és kolumbiai vendégmunkás szerezte. A listavezető és címvédő Porto hárompontos előnyre tett szert a második helyen álló riválissal szemben.

A rangadó 7. percében Hulk bomba góllal sokkolta a házigazdákat: a remek felépítésű támadó a jobb szélről cselezett befelé, majd a tizenhatos sarkáról két védő között védhetetlenül lőtte ki a rövid felsőt. Artur Moraes kapus vetődött, de esélye sem volt a sistergős löket hárítására (0–1).

A hátrányba került Benfica közönsége háttértámogatását bírva hatalmas rohamra indult. A házigazdák lendületére és mezőnyfölényére jellemző, hogy a felvonás közepén három portói kapott sárga lapot taktikai szabálytalanságért, amellyel a még nagyobb baj voltak hivatottak megakadályozni. A Benfica viszont így is szinte futószalagon vitte a Porto tizenhatosának előterébe a labdát, helyzete is adódott: előbb Óscar Cardozo lőhetett, majd Pablo Aimar fejelhetett. A hajrában aztán Artur Moraes egy portói támadásnál kétszer is bravúrral avatkozott közbe, kevéssel később pedig egyenlíteni tudott a csapata. Egy jobb oldali szögletet követően átlövéssel próbálkoztak a házigazdák, a labda szerencsés módon saját társáról Cardozo elé pattant, akit hiába rántott le hátulról a védője, 12 méterről megszerezte az egyenlítő találatot (1–1).

A fordulást követően nem sokat kellett várni a Benfica vezető góljára. Egy jobb oldali szabadrúgást követően éppen Cardozóról feledkeztek meg középen a portói védők, a támadó pedig hét méterről védhetetlenül fejelt a kapuba (2–1). Támadásban és mezőnyfölényben maradtak a hazaiak, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát. A portói védelem körömszakadtáig küzdött, és kontráiból nem hiányzott a gólveszély sem a picit magát támadásban túlvállaló, a mérkőzés eldöntésében gondolkodó házigazdákkal szemben. A 64. percben saját tizenhatosuktól vezettek akcióit a portóiak, akik gyakorlatilag nyílegyenesen vihették át a labdát a pályán, miközben nem találkoztak érdemi ellenállással. Az akciót a mindössze hat perce pályán lévő csereember, James Rodríguez fejezte be góllal, akinek ez volt az első megmozdulása a találkozón (2–2).

Változatos, hullámzó maradt a játék, mindkét csapat a győzelemre tört. Hulk pedig a jobb szélen viharzott volna el, ha a 77. percben Emerson nem buktatja. A Benfica brazil védője megkapta jogos sárga lapját, és mivel ez már a második volt neki, így idő előtt kénytelen volt elhagyni a pályát. Az emberhátrányba kerülő, picit el is fáradó Benfica a hajrában nem tudta megtartani az ikszet. Egy jobb oldalról kapu elé érkező portói szabadrúgásnál a védők rosszul emelkedtek, Artur Moraes viszont még náluk is rosszabbul jött ki a gólvonalról, így Maicon hat méteres fejese a Benfica üresen maradt kapuban kötött ki (2–3).

A hátralévő percek parázs hangulatban teltek, a Porto már próbált játszani az idővel is, a Benfica pedig nem tudott újítani.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 12. 06:46, péntek | Sport

Közel 100 vetélytárssal küzd meg - Gender Tamás Junior

Gender Tamás Junior 2024.04.10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyez.

2024. Április 10. 18:03, szerda | Sport

Mi biztos, hogy felkészültünk a csatára!

Juhász Csabi beújított egy csinos navigátort a 2024-es raliszezonra, és egyből egy EB futamon indul vele.

2024. Április 10. 08:40, szerda | Sport

Benyó Máté a dobogó legfelső fokán Máriapócson!

Közel fél éves téli szünet után szállt újra versenybe a Korda Racing csapata a Magyar Rallycross bajnokságban. A nemzeti mezőny a Közép Európa Zóna Kupa versenyzőivel Húsvétkor a RabócsiRingen mérhette össze erejét.

2024. Április 10. 07:35, szerda | Sport

Milák parádés idővel tért vissza