Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Július 21. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: saját forrás

A bíróság is jogerősen méltatlannak ítélte a volt iskolaigazgatót

A bíróság is jogerősen méltatlannak ítélte a volt iskolaigazgatót

Kóny Község Önkormányzata jogerősen megnyerte az iskola volt igazgatónője által indított munkaügyi pert.

Németh Marica, a kónyi általános iskola egykori igazgatónője pert indított a Győri Munkaügyi Bíróságon, melyben azt kérte a bíróságtól, hogy hatálytalanítsa a képviselő-testület határozatát a magasabb vezetői (iskolaigazgató) visszavonásáról, és visszahelyezének időpontjáig térítse meg az önkormányzat elmaradt vezetői pótlékát (havi 100.000 Ft).

2010 október 13-án Kóny Község Önkormányzatának képviselő-testülete bizalomvesztés miatt vonta vissza a volt igazgatónő vezetői megbízását. Azóta tanárként dolgozik az iskolában. Mint ismeretes, a 2010 évi önkormányzati választásokon Németh Marica a FIDESZ által támogatott polgármester-jelölt volt Kónyban. Jelölt társaival folytatott beszélgetését egy máig ismeretlen személy rögzítette, és feltöltötte az internetre, amiből országos botrány kerekedett. (a felvétel a cikk alatt)

Ebben a beszélgetésben győzelmük érdekében azt tervezik, hogy Aller Imre polgármester ellen a választás utolsó hetében az Állami Számvevőszék és az ügyészség látványos vizsgálatot indítson, amiben Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő és Áder János segíteni fog nekik. A FIDESZ ezután elhatárolódott a jelöltektől.

Aller Imrét újra polgármesterré választották, és az új képviselő-testület vonta vissza Németh Marica igazgatói megbízását.

Miután elsőfokon Németh Marica pert vesztett, fellebbezett. A Győri Törvényszék másodfokon nemrégiben jogerős ítéletében a volt igazgatónő keresetét elutasította. Az ítélet ellen fellebbezésnek helye nincs.

Az indoklásban a bíróság kimondta, hogy:
" A törvényszék álláspontja szerint a bizalmatlanság egyedüli okként is megalapozhatja a vezetői beosztásra vonatkozó megbízás visszavonását, mert jelen esetben a vezető magatartásást figyelembe véve a hangfelvételek és a tanúk vallomása kellő magyarázatát adták annak, hogy a vezető nem hagyható a beosztásában. A tanúk ugyanis egyezően nyilatkoztak a vonatkozásban, hogy a beszélgetés tartalma Kónyban, illetve országosan megbotránkozás váltott ki - márpedig, ha az alperes magatartása helyi, illetve országos felháborodást eredményez - a munkáltató bizalma joggal rendül meg vezetőjében.

A pályázatok kapcsán a felperes elismerte saját mulasztásait..."

- Milyen pályázati mulasztásokról volt szó?- kérdeztük Aller Imre polgármestert.

- Két pályázattal is gond volt. Az egyikben például határidő mulasztással veszélyeztette a volt igazgató a pályázat sikerét, a másiknál gond volt a számlák elszámolásával. A bíróságnak többek között azt is bemutattuk, hogy egy esetben korábban kötött szerződést, mint hogy ajánlatot kért a munka elvégzésére. Egy másik esetben előbb kifizette a számlát, mint a szállítólevélen igazolták a munka elvégzését.- tájékoztatta portálunkat Aller Imre polgármester.

Címkék: bíróság, iskola, kóny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:00, péntek | Helyi

Vadász nyári tábor gyerekeknek

Két turnusra lehet jelentkezni.

2024. Április 26. 13:00, péntek | Helyi

Hétvégi és május elsejei programok a Rábaközben

Hova menjek? Mit csináljak?

2024. Április 26. 09:00, péntek | Helyi

A Castrum 9 versenyzője 7 érmet hozott haza a Diákolimpiáról

56 klub 612 versenyzője küzdött.

2024. Április 25. 16:00, csütörtök | Helyi

Pörgesd fel az agyad!

Bűnmegelőzési játék a farádi iskolában.