Városlista
2021. június 17, csütörtök - Laura

Hírek

2020. Október 23. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A biztonsági öv életet menthet

A biztonsági öv életet menthet

A passzív biztonsági eszköz jelentősége elsősorban a bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt 1401-es számú úton, Halászi térségében 2020. október 21-én 20 órakor. Egy 19 éves mosonmagyaróvári férfi közlekedett személygépkocsival Darnózseli felől Halászi irányába. Haladása során egy enyhén jobbra ívelő kanyarban járművével az úttestről lesodródva az út menti árokba hajtott, majd egy jelzőtábla oszlopának és egy fa törzsének ütközve a bal oldalára dőlve állt meg. A járművezető nem használta a biztonsági övet, amelynek következtében az autó bal első ablakán keresztül kizuhanva az árokba esett és megsérült. A sérült sofőrt a mentők kórházba vitték.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a tapasztalatok szerint a közúti közlekedési balesetek bekövetkezésének hátterében első két helyen a gyorshajtás és az elsőbbségi jog meg nem adása áll. Az elmúlt időszakban több személyi sérüléses illetve halálos baleset is történt megyénkben ahol a járművezetők, illetve utasaik nem használták a biztonsági övüket, ami a baleset kimenetelét is befolyásolta.

A biztonsági övet a passzív biztonsági eszközökhöz soroljuk, tehát jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek a csökkentésében mutatkozik meg. Az öv használatával megelőzhető, hogy a járműben utazók teste egy ütközés során fellépő tehetetlenségi erő hatására nagy erővel, hirtelen előrelendülve a kormánynak, a műszerfalnak és a szélvédőnek csapódjon, vagy a gépkocsiból kizuhanjanak.

Az őszi hónapokban a közúti közlekedési balesetek jellemző oka, hogy a gépjárművezetők nem a megváltozott időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A legtöbb problémát többnyire a változó tapadóképességgel rendelkező útburkolat, valamint a romló látási viszonyok okozzák.

Ezért lényeges, hogy minden járművezető megfelelően felkészítse fel a járművét a megváltozott körülményekre, s legyen önmaga is tisztában azzal, hogy az őszi közlekedési viszonyok más járművezetői magatartást követelnek.

...hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 17. 16:00, csütörtök | Helyi

Átadják Bágyogszováton a felújított művelődési házat

A rendezvényen való részvételhez 18 év felett védettségi igazolvány szükséges.

2021. Június 17. 13:00, csütörtök | Helyi

Állásbörze - a legújabb állásajánlatok

Szuperinfó Csorna-Kapuvár

2021. Június 17. 09:00, csütörtök | Helyi

Ingyenes használt ruha börze lesz pénteken Barbacson

Szervező a Kónyi Szociális és Gyerekjóléti Alapszolgáltatási Központ.

2021. Június 16. 16:00, szerda | Helyi

A nyári szünidő veszélyei

Megkezdődött a diákok által annyira várt vakáció.