Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2014. November 24. 10:57, hétfő | Életmód
Forrás: KerryBoy

A boldogság és siker 12 összetevője

A boldogság és siker 12 összetevője

Boldognak és sikeresnek lenni sajnos nem olyan egyszerű, mint megálmodtuk már számtalanszor.

Elképzeltük már magunkat luxus autóban száguldani, híres ember bőrébe belebújtunk, hatalmas pénzösszegekről álmodtunk. Mikor kiábrándítottak álmainkból, a komor, jéghideg valóság ismét magával ragadott.

Boldognak és sikeresnek lenni egyszerűbb, mint hittük.

1. Ne legyél multifunkcionális!
Ha mi is azok a fajta emberek vagyunk, akik miközben a wc-n ülünk, mossuk a fogunk és a világhálón nézzük a legújabb pletykákat, akkor máris rossz úton haladunk a siker felé. Legyünk megfontoltabbak, türelmesebbek, koncentráljunk mindig egy dolgora egyszerre. Amivel megbíznak, végezzük el hibátlanul. A stressz és a betegségek hálójában ragadhatunk, ha többet vállalunk, mint amennyit kellene.

2. Igaz ember legyél!
Ne az tegyen boldoggá, hogy legtöbb barátunk élvezettel kibeszéljük a háta mögött, hamis pletykákat szórunk szét a szélben. Legyünk igaz emberek. Ha valami tetszik, mondjuk azt. Ha valami nem tetszik, véleményezzük azt is. Nagyon rosszul esik mástól hallani alaptalan dolgokat. Tegyen boldoggá minket az igazság, ne a hazugság.

3. Igazi barátok!
Barátaink ne a világhálóból tudják meg azt, hogy megházasodunk, gyerekünk lesz, elköltözünk. Legyenek barátaink, akikkel legalább hetente egyszer találkozunk. Legyenek közös programok, kiruccanások. Velük együtt kiépíthetünk kapcsolatokat, felfedezhetünk új lehetőségeket.

4. Álmaink és vágyaink!
Mindenkinek vannak álmai, amiket meg szeretne valósítani. Vannak vágyaink, amelyeket szeretnénk teljesíteni. Ne torpanjunk meg minden egyes elénk görgetett akadályból. Fordítsunk a hasznunkra mindet, amit nekünk szántak. Küzdjünk meg mindenért, értékeljük amink van. Sosem késő teljesíteni vágyainkat, bármilyen merészek is legyenek azok.

5. Egy segítő kéz!
Anyagias társadalmunk sajnos befolyásol minket, elhomályosítja tekintetünket. Legyünk segítőkészek. Ne tagadjuk meg a segítséget másoktól, legyen az egy kedves szó, apró vagy óriási anyagi segítség. Szavaink, tetteink határozzák meg mivoltunkat.

6. Egészség!
Egészégünk megőrzése a legfontosabb. Boldogok csakis egészégesen lehetünk. Ha betegség zaklatja testünket, lelkünket, már a boldogságunk is veszélyben van. Fontos a napi mozgás, fizikai erőnlétünk megőrzése. Étkezéseink legyenek változatosak, helyezzük előtérbe az egészséges ételek fogyasztását. Sajnos akkor becsüljük meg az egészségünket, amikor már nem lesz.

7. Mosoly!
Az élet elég kemény tud lenni velünk, éppen ezért egy adagnyi mosollyal segítsünk ezen.Vegyük elő az elrejtett mosolygós arcunkat. Ne vegyük annyira komolyan a mindennapjainkat. Legyen vicces a, amit csinálunk. Ha mosolyogva végezzük teendőinket, nagy az esély arra, hogy a szomorú gondolatok örökre elkerülnek minket. Mekkora veszteség lesz.

8. Pozitív gondolatok!
Óriási harcot vívunk önmagunkkal nap mint nap. Felbukkanó negatív gondolataink sajnos elhagyják szánkat, és fájdalmat okozhatunk nemcsak magunknak. Csak a pozitív gondolatok a fontosak! Általuk lehetünk boldogak, sikeresek. Induljon a napunk lelkesen, végződjön nevetve.

9. Önkontroll!
Számtalanszór elképzeltük már, hogy főnökünket milyen módon intézzük el, mit mondunk neki csúnya szavakkal, stb. Ez nem a boldogság felé vezető út lesz. Érzéseinket próbáljuk kifejezni kulturáltan. Dühkitöréseink ne legyenek, ne a bútorzat bánja dühünkben elkövetett hibáinkat. Legyünk határozottak! Határozatlanságunk rossz döntéseket szülhet. Éljünk és viselkedjünk úgy, ahogy azt elvárnánk másoktól.

10. Csak amit szeretsz!
Azt tegyük, amit szeretnénk! Legyen a munkánk olyan, amit szeretnénk. Ha nem vagyunk boldogok azzal, amit csinálunk, sokra nem visszük. Szabadidőnk legyen tele jobbnál jobb programokkal, amiket imádunk. Nagyon nehéz véghez vinni, de sose adjuk fel.

11. Éljünk a jelenben!
Csakis az számít, hogy most mit csinálunk, kivel csináljuk és miért csináljuk. Most kell élni, most kell formálni a jövőt. Nem szabad álmodozni, hogy ha majd sok pénzünk lesz, mit fogunk tenni. Most jött el az a pillanat, amikor azt a sok pénzt elő kell teremtenünk. A múltban sem szabad maradnunk! Ami volt, az volt. Jó volt, vagy sem, eltelt. NE álmodozzunk arról, hogy volt egy nagy házunk, odalett. Vegyük a bátorságot, álljunk talpra, és tegyünk róla, hogy meglegyen az a nagy ház, vagy még nagyobb annál.

12. Dolgozzunk és tanuljunk!
Tanuljunk annyit, amennyire szükségünk van! Képezzük magunkat, ha szükséges. Dolgozzunk olyan keményen, amennyire csak lehet. Ha kell, több órát, ha kell egész hétvégét áldozzunk fel. Ne adjuk fel, kitartásunk meghozza a gyümölcsöt: elérhetünk nagyobb fizetést, jobb állást kaphatunk.

Erőfeszítéseink elnyerik jutalmukat, de csakis akkor, ha sosem adjuk fel!

Címkék: boldogság, siker

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 09:56, csütörtök | Életmód

NAK-FruitVeB: jó diótermés várható az idén

Jó termésben bíznak idén a hazai dióültetvényeken gazdálkodók.

2023. Szeptember 27. 14:02, szerda | Életmód

Nébih: a magyar háztartások egyre kevesebb élelmiszert pazarolnak

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) negyedik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése szerint a magyar háztartásokban 2016 óta 27 százalékkal csökkent az élelmiszerpazarlás.

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Életmód

KSH: nő a 30 év alattiak körében a gyermekesek aránya, de öregszik a társadalom

A 2022-es népszámlálás adatai szerint nő a 30 év alattiak körében a házasságkötések száma és a gyermekesek aránya, viszont emellett folyamatosan öregszik a társadalom